3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Karkówka w całości z Varomy ( zapiekana)


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • szczypta soli
  • plaster papryki świeżej lub 1/2 lyżeczki słodkiej w proszku
  • płaska łyżeczka wegety
  • 2 łyzki przecieru pomidorowego
  • szczypta pieprzu
  • 5 sliwek suszonych
  • 5 grzybków suszonych wypłukanych
  • 50 g cebuli
  • 2 liście laurowe
  • 5 szt ziela angielskiego
  • Sos
  • 1 kg-1300 sztuka karkówki w całości naszpikowana ząbkami czosnku
  • 1 1/2 litra wody
  • 1 czubata łyżka musztardy
  • 6
    50min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na sos włożyc do naczynia miksującego

    Zamknąc pokrywę

    Do naczynia Varoma włożyć karkówkę naszpikowaną zabkami czosnku,opruszyć wegetą .Nałożyc pokrywę

    Ustawić czas 45 min temp Varoma poz 1 gdy temp zostanie osiagnięta podnieść obroty do 2

    Po ugotowaniu gorącą karkówkę kroimy na cienkie plastry,układamy w brytfannie lub innym naczyniu żaroodpornym

    Do pozostałego wywaru w naczyniu miksującym dodajemy 2 łyzki mąki 100g śmietany i miksujemu czas 25 sek poz 10 .Zalewamy pysznym sosem karkowkę i możemy ZAPIEC ją w piekarniku ok 20 min tem piekarnika 180 stopni Doskonałe proste danie.Pyszne miękkie mięso z sosem!!!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • paki: Super,że smakowało Dziękuję za miły...

    Zgłoszony przez Danuta Baska na stycznia 23, 2019 at 18:16.

    paki: Super,że smakowałoLove Dziękuję za miły kometarz.
    Pozdrawiam
    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniałe danie.

    Zgłoszony przez paki na stycznia 8, 2019 at 21:04.

    Wspaniałe danie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam,...

    Zgłoszony przez Ewelajnadzika na lutego 18, 2018 at 15:26.

    Witam,
    Ja może jestem średnio ogarnięta, ale które składniki są na sos? Tylko woda i musztardą czyli to co jest pod napisem sos? Czy wszystkie przyprawy plus grzyby i śliwki? Wstawiłam właśnie mięsko, z tym że nadzialam je czosnkiem i przyprawilam jedynie solą i pieprzem a wszystko inne dodałam do Blokada naczynia miksującego i się robi. Mam nadzieję że wyjdzie właśnie tak

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszna

    Zgłoszony przez m..arta na maja 3, 2017 at 22:26.

    Przepyszna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne danie, ale sosu wyszło

    Zgłoszony przez Bronek na września 29, 2016 at 10:55.

    Pyszne danie, ale sosu wyszło stanowczo za dużo. Następnym razem dam mniej wody i będzie idealne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Exstra

    Zgłoszony przez Dorota1000 na grudnia 22, 2015 at 14:04.

    tmrc_emoticons.D Cooking 1 Exstra

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super. Dziękuję bardzo za

    Zgłoszony przez Dorota1000 na grudnia 22, 2015 at 13:47.

    Super. Dziękuję bardzo za przepisy i proszę o więcej tmrc_emoticons.;-) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Karkówka wzbudziła zachwyt

    Zgłoszony przez monaes na lipca 28, 2015 at 22:32.

    Karkówka wzbudziła zachwyt gości, ale... wydłużyłam czas gotowania / nie wiem o ile/, bo ciagle wydawała mi się za twarda. Smakowala wyśmienicie. Bardzo ją polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Karkóweczka pyszna:) Dziekuję

    Zgłoszony przez niunia7703 na kwietnia 1, 2015 at 11:46.

    Karkóweczka pysznatmrc_emoticons.) Dziekuję za przepis  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • "Znowusz porażka kulinarna"

    Zgłoszony przez Danuta Baska na kwietnia 12, 2014 at 23:11.

    "Znowusz porażka kulinarna" rozumię,że porażek było więcej...tmrc_emoticons.) Nie tylko przypadek z karkówką...tmrc_emoticons.;)

    Szkoda,że przepis zawiódł..tmrc_emoticons.;) Zupełnie nie wiem dlaczego?

    Poniżej komentarze,wskazują,że wszystko OK..tmrc_emoticons.)

     

    1/ Jedną z przyczyn, może być nie ustawione do końca pokrętło Varoma w przypadku TM21.

    2/ TM21 czas gotowania jest dłuższy.Metalowa Varoma wydłuża czas gotowania.

    2/ Karkówka  mogła być,bardzo "przerośnięta"

    3/ Jeżeli sos był rzadki,może zbyt dużo wody.Wówczas należało zrobić zaklepkę z mąki.

    Proszę się nie zniechęcać "Tylko trening czyni mistrza."

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

    .

     

     

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znowusz porażka kulinarna.

    Zgłoszony przez leon59 na kwietnia 12, 2014 at 19:17.

    Znowusz porażka kulinarna. Zrobiłam dziś na obiad , wszystko w/g przepisu.Po 45 min mięso było twarde i surowe w środku , pokroiłam je w plastry żeby dopiekło się w piekarniku. Sosu wyszła ogromna ilość i był bardzo rzadki , po zalaniu mięsa i to dość sporo, został mi jeszcze cały garnuszek tego sosu. Nikt nie był zachwycony , bo był bardzo rozwodniony , może to wina tego że robiłam to w TM 21. Proszę o pomoc. tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Bardzo dziękuję za ocenę

    Zgłoszony przez Danuta Baska na marca 27, 2014 at 20:19.

    tmrc_emoticons.)Bardzo dziękuję za ocenę przepisu.Jako autor  przepisu,sama jestem pod wrażeniem ,smaku potrawy i łatwości przygotowania. Cooking 6 ...tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

     

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Karkówka jest przepyszna, sos

    Zgłoszony przez Ala i ja na marca 27, 2014 at 11:24.

    Karkówka jest przepyszna, sos wspaniały. Nie wierzyłam, że tak dobrze można gotować całą karkówkę a tu proszę jakie pyszne i sycące danie dla gości.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Powierdzam danie jest super

    Zgłoszony przez akunia na marca 23, 2014 at 10:52.

    Powierdzam danie jest super zrobiłam z łopatki , a co do sosu to poprostu rewelacja  PYCHA  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis , właśnie

    Zgłoszony przez so137nia na września 20, 2013 at 22:02.

    Super przepis , właśnie skończyłam gotowac, sosik palce lizać jak róznież karkóweczka, Napewno jutro gosciom będzie smakować - bo mi bardzo smakuje, POLECAM gorąco tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Dzięki za miłe

    Zgłoszony przez Danuta Baska na października 30, 2012 at 23:40.

    Big SmileDzięki za miłe komentarze.Cieszę się,że Karkówka smakuje Big Smile

    Jeśli chodzi o czas zapiekania w piekarniku to zależy jak dużą karkówkę parowałysmy na Varomie.Zapiekamy tylko dlatego aby "przegryzła się z własnym sosem" Czas nie krótszy jak 20 min. Twórzcie następne przepisy z kawałka miesa z wymyślnymi sosami.Jesli lubicie sosy,  każde mieso w/g przepisu z karkówki ,tylko składniki na sos zmieniamy i ewentualnie macerę do miesa.

    Są to konkretne dania obiadowe. A przy okazji jest to informacja dla tych klientów,którzy czasami na prezentacjach twierdza,że Thermomix dla mojej rodziny jest za mały.Udowodniłam,że z karkówki  o wadze 1kg,400gr uzyskujemy 20 szt pokażnych  kawalków mięsa i  litr pysznego Naturalnego sosu...tmrc_emoticons.)))  Polecam to danie smakoszom mięs z sosami.

    Pozdrawiam moich klientów ...tmrc_emoticons.;))) i wszystkich odwiedzajacych moją i nie tylko, stronę na przepisowni...tmrc_emoticons.)))

    Warto polecać ten portal  przepisowni znajomym , użytkownikom Tm jak również osobom nie posiadajacych Thermomix'a,bo Ci,którzy mają wiedzą,,,,,że dzień bez Thermomix'a...tmrc_emoticons.))) jest dniem straconym..tmrc_emoticons.;))))  Prawda ?

     

     

     

     

    .

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kakrówka w tym wydaniu też

    Zgłoszony przez gabi49 na października 28, 2012 at 20:18.

    Kakrówka w tym wydaniu też świetna. Wydaje mi się tylko, że już nie trzeba tak długo zapiekać. Ona jest miękka. Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak zgadzam sie z

    Zgłoszony przez magi1 na października 28, 2012 at 17:42.

    Tak zgadzam sie z dziewczynami i polecam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam!!!!  Potrawy z

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 28, 2012 at 15:07.

    Potwierdzam!!!!  tmrc_emoticons.) Potrawy z varomy są smaczne,dietetyczne i każdemu polecam tmrc_emoticons.D Big Smile tmrc_emoticons.8) Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kto jeszcze nie jest

    Zgłoszony przez ewaks na grudnia 4, 2011 at 11:55.

    Kto jeszcze nie jest przekonany do Varomy, to po tym daniu będzie jej fanem.

    Ewa K-S

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze