3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gulasz wołowy z pieczarkami i papryką (3)


Wydrukuj:
4

Składniki

Gulasz wołowy z pieczarkami i papryką (1600)

  • 1 łyżeczki bulionu, wykonanego w TM
  • 120 g wody
  • 100 g pieczarek
  • 120 g polędwicy wołowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 75 g kaszy gryczanej
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 120 g papryki czerwonej, (pół sztuki)
  • 1 szczypty soli
  • 1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 120 g ogórków kiszonych, (2 sztuki)
  • 25 g cebuli
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Na pokrywie naczynia miksującego umieść miskę i odważ do niej 75 g kaszy gryczanej, następnie odstaw na bok.
  2. Do naczynia miksującego dodaj 25 g cebuli.
  3. Dodaj 5g oliwy z oliwek.
  4. Nałóż miarkę na pokrywie naczynia miksującego.
  5. Ustaw obroty 5 na 5 sekund.
  6. Składniki zgarnij kopystką na dno naczynia miksującego.
  7. Do naczynia dodaj 120g wołowiny pokrojonej na 2 cm kawałki (lub drobniej).
  8. Zamiast miarki na pokrywie naczynia miksującego umieść koszyczek.
  9. Ustaw obroty wsteczne (duszenie), 120 st.C, duś 3 minuty.
  10. Dodaj szczyptę soli, szczyptę pieprzu oraz łyżeczkę papryki.
  11. Dodaj 100 g pieczarek pokrojonych w grubsze plastry.
  12. Dodaj 120 g papryki pokrojonej w 2 cm kostkę.
  13. Dodaj 120 g wody i łyżeczkę koncentratu bulionu.
  14. Zamiast miarki na pokrywie naczynia miksującego umieść koszyczek.
  15. Ustaw obroty wsteczne 1, temperaturę 100 st.C i gotuj przez 45 minut.
    W tym czasie ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  16. Gotowy gulasz wyłóż na kaszę, podawaj z ogórkiem pokrojonym w ćwiartki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy