3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gulasz wieprzowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcje

  • 500 gramów łopatki wieprzowej
  • 1 mała cebula lub 1 szalotka
  • 1 marchewki
  • 1 pietruszka, korzeń
  • 20 gramów masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 gramów papryki konserwowej
  • woda (przegotowana, ciepła)
  • mąka pszenna razowa
  • 4 płaskich łyżek sosu sojowego
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Gulasz
  1. 1. jedna mala cebule wkladamy do pojemnikaClosed lid obr. 5 czas 5sec miksujemy
    dodajemy 20g masła dusimy 100st 5min obr. 1
    2. Wkładamy 1 marchew 1 pietruszke i 1 ząbek czosnku do pojemnikaClosed lid obr. 5 czas 7sec
    3. dodajemy 200g wody 3 d łyżki sosu sojowego , pokrojona papryke konserwowa 100g
    dusimy Closed lid 10 min st 100 obroty 1Counter-clockwise operation wsteczne
    4 łopatkę wieprzową 0,5 kg kroimy w kostke ok 4cm/4cm przyprawiamy
    pół łyżeczki : imbir mielony, kolendra mielona,sól, bazylia suszona,kozieradka
    szczypta papryki słodkiej mielonej, pieprzu czarnego. smazamy na patelni na średnim ogniu
    pod przykryciem ok .15min mieszając
    5.do pojemnikaClosed lid dolewamy wody (zgodnie z miarka do 1 litra ), dodajemy mięso,
     2 płaskie łyżki mąki pszennej . 15-20 minClosed lid obr 1Counter-clockwise operation wsteczne 100 stopni.

    Polecam podawać z kopytkami, ryżem, bądź kaszą.



10
11

Porady

Dla osób lubiących pikantne potrawy polecam dodać pół papryczki chili (świeżej)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam. Jest OK...

    Zgłoszony przez Durtanek na kwietnia 1, 2017 at 10:42.

    Zrobiłam. Jest OK
    jak dla mnie trochę za dużo sosu i trochę rzadki.
    Nastepnym razem dodam różne warzywa

    Teraz zabieram sie za kopytka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie wiem co robię nie tak (nie tylko w tym...

    Zgłoszony przez Elzu na lutego 4, 2017 at 15:04.

    Nie wiem co robię nie tak (nie tylko w tym gulaszu, a w innych też), że przeważnie wychodza mi bardzo rzadkie, tutaj dałam mniej wody niż w przespisie, ostatni etap robił się 25 min z czego ostatnie 5 z uchyloną miarką, a wyszła zupa.. :/ W smaku ok, ale konsystencja porażka.

    Czy ktoś też tak miał? Jak ratować za rzadki sos, albo jak zapobiec?


    Tylko sosy z książki abc wychodzą mi odpowiednio gęste..

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię trzeci już raz. Bardzo dobry.

    Zgłoszony przez Pamila na stycznia 17, 2017 at 02:35.

    Robię trzeci już raz. Bardzo dobry.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tez dodałam świeża paprykę, pieczarki,...

    Zgłoszony przez marta1405 na grudnia 8, 2016 at 23:48.

    Tez dodałam świeża paprykę, pieczarki, fasolkę, brokuły i 2 łyżeczki pomidorów krojonych - bo dla moich dzieci, musza byc warzywa w gulaszu. Ale ogólnie pycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Idealny, dałam tylko świeża

    Zgłoszony przez MagdaP87 na października 13, 2016 at 09:59.

    Idealny, dałam tylko świeża paprykę tmrc_emoticons.) na drugi dzień jak został zrobilam placki ziemniaczane z tym sosem....nawert mój 3 latek prosil o dokładkę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszedł pyszny

    Zgłoszony przez NikolaCh na maja 31, 2016 at 08:22.

    Wyszedł pyszny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jeszcze nigdy mi nie wyszedł

    Zgłoszony przez Kasia 72 na kwietnia 22, 2016 at 08:34.

    jeszcze nigdy mi nie wyszedł taki pyszny. Moja modyfikacja to nie dałam papryki bo nie miałam, za to dodałam 2 łyżki sosu sojowego. smak wysmienity

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jeden z moich ulubionych

    Zgłoszony przez LisKuryGryz na lutego 26, 2016 at 17:28.

    Jeden z moich ulubionych przepisów na gulasz! Szybki i zawsze wychodzitmrc_emoticons.) Jedyne co zmieniam to zamiast papryki konserwowej daje świeżą.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Badzo dobry. Polecam!

    Zgłoszony przez agniesia528 na lutego 17, 2016 at 17:24.

    Badzo dobry. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny gulasz. Co tam :

    Zgłoszony przez 297538 na grudnia 20, 2015 at 22:34.

    Pyszny gulasz. Co tam : przepyszny!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gulasz pyszny - jedyne co

    Zgłoszony przez kowaleczka na maja 29, 2015 at 13:25.

    Gulasz pyszny - jedyne co robię - by zaoszczędzić kalorii to nie smażę mięsa na patelni, a normalnie wrzucam surowe do naczynia i wydłużam czas do 40-50 min. Wychodzi super i do tego zdrowo!

    Polecam!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre polecam

    Zgłoszony przez Krzysztof1970 na stycznia 9, 2015 at 20:28.

    Bardzo dobre polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Też dodałam świeżą paprykę i

    Zgłoszony przez GrażkaG na sierpnia 10, 2014 at 13:48.

    Też dodałam świeżą paprykę i cukinię, jest pycha, można zmienić przyprawy na te co się lubitmrc_emoticons.))

    Polecam, bardzo fajny przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam ten gulsz z papryką

    Zgłoszony przez bozena.sosnowska na marca 24, 2014 at 13:07.

    Zrobiłam ten gulsz z papryką świeżą i wyszedł pyszny. Zapisuję do ulubionych tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze