3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Filet z kurczaka z ananasem w sosie słodko-kwaśnym


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 50 g wytrawnego sherry
  • 70 g przecieru pomidorowego
  • 50 g octu balsamicznego
  • 30 - 40 g sosu sojowego
  • Sos
  • 150 g kiełków soi, świeżych
  • 400 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w kostkę
  • 200 g boczniaków, pokrojonych na kawałki
  • 150 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej w plasterki
  • 200 g ryżu
  • 2 kostki Bulionu warzywnego
  • 850 g wody
  • 50 g cukru brązowego
  • 100 g soku ananasowego
  • 200 g ananasa, z puszki, pokrojonego na kawałki
  • 100 g krewetek koktajlowych
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostki bulionu.
    2. Włożyć koszyczek i odważyć ryż.
    3. Marchewkę, paprykę i boczniaki ułożyć na dolnej części przystawki Varoma, a pierś kurczaka i kiełki soi na jej górnej części, całość nałożyć na naczynie miksujące, gotować na parze 30 min/Varoma/obr. 1.
    4. Przystawkę Varoma i koszyczek odstawić w ciepłe miejsce. Opróżnić naczynie, zachowując wywar. Sos słodko-kwaśny :
    5. Do naczynia miksującego wlać 300 g wywaru, dodać pozostałe składniki na sos z wyjątkiem ananasa i krewetek, gotować 5 min/100°C/obr. 3.
    6. Dodać kawałki ananasa i krewetki, wymieszać 1 min/100°C/ Counter-clockwise operation /obr. 1.
    7. Sos wymieszać z mięsem i warzywami, podawać z ryżem.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz