3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Duszona wieprzowina z pędami bambusa


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

składniki:

  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g cebulek dymek, pokrojonych na kawałki
  • 1 mała czerwona papryczka chili, bez pestek
  • 20 g oleju arachidowego
  • 600 g karkówki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g sosu sojowego
  • 250 g ryżu jaśminowego
  • 250 g pędów bambusa, z puszki lub ugotowanych, pokrojonych w paski
  • 120 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
  • 20 g cukru
  • 300 g wody
  • 20 g wina ryżowego
  • 2 szczypty białego pieprzu
  • 6
    55min
    Czas całkowity 55min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, cebulkę dymkę i papryczkę chili, rozdrobnić 3s/obr. 5

    2. Dodać olej arachidowy, podgrzać 3 min/Varoma/ obr. 1

    3. Dodać pokrojoną na kawałki karkówkę i sos sojowy, goować 10 min/Varoma/Counter-clockwise operation/obr.Gentle stir setting. W tym czasie ugotować ryż jaśminowy w garnku, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

    4. Do naczynia miksującego dodać pozostałe składniki, gotować 30min/100C/Counter-clockwise operation/obr.Gentle stir setting

    Podawać w miseczce, z dodatkiem ryżu.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można podawać z makaronem. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy