Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
Klopsy
- 1 średnia cebula
- 1 ząbek czosnku
- 500 g mielonego z łopatki
- 2,5 łyżeczki musztardy serepskiej
- 1 jajko
- 3-4 łyżki otrębów pszennych
- sól
- pieprz czarny, mielony
- natka pietruszki, świeża
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka vegety
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do
"Blokada naczynia miksującego" wkładamy cebule przekrojonej na ćwartki i czosnek.
2. Miksujemy 8s/obr5 (w razie konieczności powtórzyć czynność).
3. Zgarniamy kopystką ze ścianek, dolewamy oliwe, smażymy 3min/obr1/80 stopni.
4. Dodajemy mielone i pozostałe składniki i mieszamy 20s/obr4/"Obroty wsteczne" .
5.Formujemy klopsy.
6.Do"Blokada naczynia miksującego" wlewamy wode z wegetą.
7. Układamy klopsy na górnej przystawce varomy najepiej na papierze do pieczenia pamiętając by nie przykryć wszystkich dziurek.
8. Gotujemy na parze 25min/obr1/120stopni.
Przygotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz