Składniki
2 osoba/osoby
Danie
- 400 g mleka kokosowego
- 150-200 g kurczak
- 25 g Pasta Panang Curry
- 30 g masła
- 150 g cukinia, (można bez)
- 150 g pieczarki, (można bez)
- 2 centymetry galangal / imbir, pokroić na dwa kawałki
- 8 centymetrów trawa cytrynowa, pokroić na trzy
- 10 g cukru palmowego
- 2 łyżki sos rybny
- 0,5 porcji soku z limonki
- 3 liście limonki Kaffir, suszonych
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
Przygotowanie
-
Pokroić kurczaka i warzywa w kostkę.
Do
wrzucić masło i smażyć 5 min / 100 st /
1 jak masło się rozpuści dodać pastę Panang Curry i po minucie dodać 100 g mleka kokosowego.
Dodać do
resztę mleka kokosowego po chwili kurczaka 5 min / 100 st /
1 po chwili dodać do
galangal, tarwę cytrynową, liście limonki Kaffir, cukier palmowy i sos rybny.
Dodać
cebulę czerwoną, pieczarki i cukinię 5 min / 100 st /
1
Dodać
sok z limonki i GOTOWE !!!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz