3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Curry Panang


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

Danie

  • 400 g mleka kokosowego
  • 150-200 g kurczak
  • 25 g Pasta Panang Curry
  • 30 g masła
  • 150 g cukinia, (można bez)
  • 150 g pieczarki, (można bez)
  • 2 centymetry galangal / imbir, pokroić na dwa kawałki
  • 8 centymetrów trawa cytrynowa, pokroić na trzy
  • 10 g cukru palmowego
  • 2 łyżki sos rybny
  • 0,5 porcji soku z limonki
  • 3 liście limonki Kaffir, suszonych
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Pokroić kurczaka i warzywa w kostkę.

     

    Do Closed lid wrzucić masło i smażyć 5 min / 100 st / Counter-clockwise operation 1 jak masło się rozpuści dodać pastę Panang Curry i po minucie dodać 100 g mleka kokosowego.

     

    Dodać do Closed lid resztę mleka kokosowego po chwili kurczaka 5 min / 100 st / Counter-clockwise operation 1 po chwili dodać do Closed lid galangal, tarwę cytrynową, liście limonki Kaffir, cukier palmowy i sos rybny.

     

    Dodać Closed lid cebulę czerwoną, pieczarki i cukinię 5 min / 100 st / Counter-clockwise operation

     

    Dodać Closed lid sok z limonki i GOTOWE !!!

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy