3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cannelloni z boczniakami


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Krem Beszamelowy

  • 25 g masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • przyprawy: sól, pieprz, curry

Cannelloni

  • 1 opakowanie makaronu Cannelloni nr 53, z firmy Lubella Inspiracje

Farsz do cannelloni

  • 1-2 cebule
  • sól, pieprz, gałka muszkatałowa, curry, bazylia, kolendra
  • 500 g boczniaków, obgotowanych
  • 500 g miesa mielonego wieprzowego
5

Przygotowanie

    Cannelloni z boczniakami
  1. Pokrojoną cebulę i mięso mielone dusimy na głębokiej patelni lub w woku. Dodajemy po około 5 minutach pokrojone i obgotowane boczniaki. Calość przyprawiamy: solą, pieprzem, bazylią, kolendrą, gałką muszkatałową i curry.

  2. Formę smarujemy tłuszczem i układamy w niej nadziane farszem cannelloni.

  3. Sos beszamelowy.

    Do naczynia miksującego wkładamy masło temp 90 st. C / czas 8 minut / obr. 4. Po minucie dodajemy 2 łyżki mąki. Następnie wlewamy 1,5 szklanki mleka i zwiększamy obroty na 5-6. Następnie dodajemy łyżeczkę curry, szczyptę soli i pieprzu.

  4. Cannelloni zalewamy sosem beszamelowym i wstawiamy do piekarnika - termoobieg temp. 190-200 st. C, czas 30-35 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Sosu beszamelowego możecie zrobić spokojnie podwójną porcję, bo bedzie tak jak u mnie że się zgubił tmrc_emoticons.;)

Na wierzch wyłozyłam resztę nadzienia, które mi zostało po nadzianiu cannelloni.

Gdy mamy surowe boczniaki to należy je oczyścić, porwać nożem na paski i obgotować w osolonej wodzie.

Forma do pieczenia ma wymiary 32 cm x 32 cm.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Widzę, że mam korektora

    Zgłoszony przez Kocica na marca 19, 2017 at 18:17.

    Widzę, że mam korektora tmrc_emoticons.)

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 1. wyłożyć piszemy przez Ż...

    Zgłoszony przez bianq na lutego 9, 2017 at 23:49.

    1. wyłożyć piszemy przez Ż
    2. co to za słowo w ogóle "obczyścić"


    oczy krwawią, ale przepis fajny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przyprawy stosujemy w/g

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 19, 2014 at 15:07.

    Przyprawy stosujemy w/g uznania i własnego smaku tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre ale mi nie podchodzi

    Zgłoszony przez AnnaEmilia na listopada 19, 2014 at 13:09.

    Dobre ale mi nie podchodzi przyprawa kolendra

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne!!!!

    Zgłoszony przez Koralinka na marca 20, 2014 at 15:59.

    Pyszne!!!!

    Człowiek jest wart tyle, ile warte są jego słowa...
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agatko dziękuję za

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 17, 2013 at 16:51.

    Love Agatko dziękuję za przepis,cannelloni wypróbuję z mięsem drobiowym Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodaje do wypróbowania ,dam

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na października 16, 2013 at 22:30.

    dodaje do wypróbowania ,dam znać jak smakowało rodzinie tmrc_emoticons.D

    pozdrawiamy tmrc_emoticons.)

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze