Wczoraj zrobiłam cukinie w syropie ananasowym , wstawiam przepis może komuś się przyda
3 kg wydrążonej obranej cukini pokroić w kostkę,
1kg cukru
2 cukry waniliowe
2 galaretki ananasowe
1,5 litra wody
3 łyżeczki kwasku cytrynowego
Zagotować wodę z kwaskiem cytrynowym, ostudzić , zalać cukinię , przykryć i zostawić w chłodnym miejscu na dobę. Następnego dnia zlać wodę, dodać cukier waniliowy, cukier i galaretki - zagotować. Do zalewy dodać cukinię i gotować 7 minut, następnie przełożyć do słoików i pasteryzować 15 minut,
 
 
     Wydaje mi się, że to zależy od czasu ich pasteryzacji i pewnie od samego gatunku ogórków.
 Wydaje mi się, że to zależy od czasu ich pasteryzacji i pewnie od samego gatunku ogórków.  
 
 
 ja używam jej do sałatki owocowej, dodaje do ciast , smakuje jak ananas wypróbuj polecam tylko do tego poszukaj jak największej cukini
  ja używam jej do sałatki owocowej, dodaje do ciast , smakuje jak ananas wypróbuj polecam tylko do tego poszukaj jak największej cukini  dzieki Ilonko. A od poniedzialku ruszam z ogoreczkami Moniczki
 dzieki Ilonko. A od poniedzialku ruszam z ogoreczkami Moniczki  
  
  
  
  
 "tinymce_custom_buttons.locked"  wkladasz jezyny, miksujesz  na Turbo, przecedzasz przez sitko. Wkladasz ponownie do TM, dodajesz 450g cukru, sok z 1/2 -1 cytryny do smaku: 40min / 100° /
"tinymce_custom_buttons.locked"  wkladasz jezyny, miksujesz  na Turbo, przecedzasz przez sitko. Wkladasz ponownie do TM, dodajesz 450g cukru, sok z 1/2 -1 cytryny do smaku: 40min / 100° /  "tinymce_custom_buttons.soft" , nastepnie 10min / Varoma/ soft, badz ciut wiecej, by zgestnialo, jak nalezy. tak wykonany dzem jest calkowicie naturalny, ale rzadszy, niz inne. Mozesz dodac zawsze zageszczacza.
"tinymce_custom_buttons.soft" , nastepnie 10min / Varoma/ soft, badz ciut wiecej, by zgestnialo, jak nalezy. tak wykonany dzem jest calkowicie naturalny, ale rzadszy, niz inne. Mozesz dodac zawsze zageszczacza. 
 