3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

TRÓJKOLOROWY CHLEB


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

CIASTO ZIELONE

  • 100 g cebuli
  • 50 g masła
  • 150 g szpinaku mrożonego
  • 400 g mąki
  • 40 g drożdży
  • 1 MT ciepłego mleka
  • 1 łyżeczek cukru
  • 1 łyżeczek soli

CIASTO BIAŁE

  • 300 g mąki
  • 40 g drożdży
  • 1 MT mleka
  • 1/2 MT słodkiej śmietany
  • 1 łyżeczek cukru
  • 1 łyżeczek soli
  • 1 łyżki nasion dyni
  • 1 łyżki nasion słonecznika

CIASTO CZERWONE

  • 150 g marchwi mrożonej
  • 1 MT przecieru pomidorowego
  • 1 MT mleka
  • 1 łyżeczek soli
  • 400 g mąki
  • 40 g drożdży
  • 6
    41h 40min
    Czas całkowity 1h 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    TRÓJKOLOROWY CHLEB
  1. CIASTO BIAŁE

    1). Wszystkie składniki na ciastowyrobić czas3-4 min/obrDough mode wyłożyć

    2).Ciasto zostawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.

    CIASTO CZERWONE

    1).Marchew i przecier zmiksować czas1min/obr 7 zgarnąć ze ścianek,dodać 1MT mlekai miksować czas1/temp.50'C/obr.7

    2).Dodać mąkę,drożdże,cukier,żółtko,sól i wyrabiać czas3min/obrDough mode

    3).Ciasto pozostawić do wyrośnięcia,aż podwoi swoją objętość.

    CIASTO ZIELONE

    1).Podsmażoną na maśle cebulkę i szpinak zmiksować czas30s/obr.7

    2).Dodać 1MT mleka,miksować czas1min/temp 50'C/obr7

    3)Dodać mąkę,drożdże,żółtko,sól,cukier i wyrabiaćczas3min/obrDough mode

    4).Ciasto pozostawić do wyrośnięcia,aż podwoi swoją objętość.

    Z powyższych ciast po wyrośnięciu spleść dwa warkocze,posmarować białkiem i piec czas 40minut,temp 200'C

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ciasto szybko rośnie,ze względu podgrzewania więc robimy jedno po drugim i splatamy. Splecione ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem lub wkładką do pieczenia.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy