3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rwaniec - Chleb z suszonymi pomidorami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

Słoik suszonych pomidorów w oliwie

Ciasto:

  • 50 g oleju
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 40 g świeżych drożdży
  • 300 g wody letniej
  • 600 g mąki
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania:
  1. Ciasto;

    1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto , wyrobić 2min/Closed lid/Dough mode.

    2. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x40 cm.

    zamiast oleju można dodać oliwę ze słoika z pomidorami, ciasto będzie bardziej aromatyczne tmrc_emoticons.)

     

    pomidory z resztą oliwy wlewamy do thermomixa i siekamy ok 10 sekund na obrotach 4-5

     

    Przygotowanie chleba:

    5. Rozgrzać piektanik do 200 stopni C

    6. Ciasto posmarować masą pomidorową i pokroić na pasy o szerokosci 5 cm. Pasy złożyć jak harmonijkę, przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm lub to kwadratowej foremki.

    7. Tortownicę ustawić na blaszcze do pieczenia ponieważ może wyciekać tłuszcz . Piec 25-30 minut w temperaturze 200 stopni C.

     

    Wskazówka:

     

    Ja najpierw wyrabiam ciasto  a potem siekam pomidory suszone z oliwą która została w słoiku, nie myje naczynia miksującego. Chleb mozna kroić lub rwać.Jego ciekawy wygląd i smak sprawi się na spodkaniu przy grillu lub przyjęciu. Uwielbiany przez moją rodzinę i przyjaciół zawsze robi wrażenie tmrc_emoticons.)

     

    smacznego tmrc_emoticons.)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super!

    Zgłoszony przez kjp na listopada 11, 2016 at 13:02.

    Super!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agata Michaud napisał:...

    Zgłoszony przez Agata Michaud na października 23, 2016 at 20:51.

    Agata Michaud napisał:

    Smaczny, efektowny, świetny do rwania przez gości tmrc_emoticons.)

    Następnym razem zrobie z orkiszu, bedzie zdrowszy.

    Dzięki za podzielenie się przepisemtmrc_emoticons.)




    Robiłam wielokrotnie z mąki orkiszowej, ok 40 g masła klarowanego, do ciasta dodaję rozdrobnioną natkę pietruszki (pęczek). Udana próba przemycenia dzieciom zieleninySmile

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja ! Serdecznie

    Zgłoszony przez ifonaa2016 na października 4, 2016 at 19:06.

    Rewelacja ! Serdecznie Polecam ! tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyśmienty! ! Robię kolejny

    Zgłoszony przez Szwedzia na września 16, 2016 at 11:33.

    Wyśmienty! ! tmrc_emoticons.)

    Robię kolejny raz .Bardzo sprawdza sie przy grilu. W każdym  robi furorę

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Powiem szczerze nie

    Zgłoszony przez Kaskasto na lipca 15, 2016 at 11:35.

    Powiem szczerze nie próbowałam w wersji bg jeszcze robić ... Ale może z Schar Bread mix B by sie nadała ... 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, jakiej maki

    Zgłoszony przez Tatiana83 na lipca 15, 2016 at 09:17.

    Witam, jakiej maki bezglutenowej moge użyć? Z gory dzięki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upiekłam wyśmienite i

    Zgłoszony przez rene2306 na lutego 11, 2016 at 07:27.

    Upiekłam wyśmienite i strasznie szybko znikło dziś znów muszę piec tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję bardzo no to dziś

    Zgłoszony przez rene2306 na lutego 10, 2016 at 09:35.

    Dziękuję bardzo no to dziś wielkie Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • masa ziołowa to - masło

    Zgłoszony przez Kaskasto na lutego 10, 2016 at 08:41.

    masa ziołowa to - masło wymieszane z posiekanym czosnkiem, cebulką i natką pietruszki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proszę o podania jak zrobilaś

    Zgłoszony przez rene2306 na lutego 10, 2016 at 07:43.

    Proszę o podania jak zrobilaś tą ziołową masę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Belinea30 super bardzo się

    Zgłoszony przez Kaskasto na stycznia 29, 2016 at 08:33.

    Belinea30 super bardzo się cieszę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tu akurat piekłam ziołową

    Zgłoszony przez Kaskasto na stycznia 29, 2016 at 08:32.

    Tu akurat piekłam ziołową wersję chlebka ale sposób składania taki sam tmrc_emoticons.)

    [[wysiwyg_imageupload:2557:]]

     [[wysiwyg_imageupload:2558:]] [[wysiwyg_imageupload:2559:]] [[wysiwyg_imageupload:2560:]] 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdjęcia - jak składać chlebek

    Zgłoszony przez Kaskasto na stycznia 29, 2016 at 08:32.

    Zdjęcia - jak składać chlebek w komentarzu wyżej tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo się cieszę

    Zgłoszony przez Kaskasto na stycznia 29, 2016 at 08:31.

    bardzo się cieszę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek jest rewelwcyjny,

    Zgłoszony przez sako na stycznia 28, 2016 at 22:32.

    Chlebek jest rewelwcyjny, znajomi się zajadali tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do kolekcji " Coś z

    Zgłoszony przez gufo na stycznia 21, 2016 at 15:53.

    Dodaję do kolekcji " Coś z niczego" . Bardzo dobry pomysł na przyjęcie nalotu niezapowiedzianych gości. Następnym razem, zgodnie z podpowiedzią, dodam do ciasta oliwę ze słoika z pomidorami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, prosze o jakies foto

    Zgłoszony przez radekfoto na stycznia 21, 2016 at 15:19.

    Witam, prosze o jakies foto jak sie składa ta chlebową harmonijkę, moze wiecej zdjęć? pozdrawiam

    radekfoto

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczny, efektowny, świetny

    Zgłoszony przez Agata Michaud na stycznia 10, 2016 at 18:04.

    Smaczny, efektowny, świetny do rwania przez gości tmrc_emoticons.)

    Następnym razem zrobie z orkiszu, bedzie zdrowszy.

    Dzięki za podzielenie się przepisemtmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjny chlebek, zrobił

    Zgłoszony przez belinea30 na stycznia 1, 2016 at 20:34.

    Rewelacyjny chlebek, zrobił furorę na dmówce sylwestrowej tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze