3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puszyste Grahamki


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ciasto:

  • 1 łyżeczki soli
  • 1,5 łyżki oleju
  • 200 g mąki graham typ 1850
  • 300 g mąki pszennej chlebowej typ 750
  • 250 g wody
  • 1 łyżeczki cukru
  • 50 g drożdży
  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 1h 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    A więc robimy tak:
  1. Do Zablokowany wlać wodę, wsypać cukier i dodać drożdże. Mieszać 3 min/37C/obroty 1.


    Dołożyć pozostałe składniki i wyrabiać przez czas 4min./Zablokowany/Interwał


    Wersja szybka: uformować bułki od razu i wyłożyć na blachę.


    Wersja troszkę wolniejsza: ciasto przełozyć na stolnicę, przykryć ścierczką i odstawić na 40 min. do wyrośnięcia.


    Uformować bułeczki i pozostawić do wyrośnięcia na 20 min. Na każdej bułce zrobić nacięcie. Piec w nagrzanym wcześniej piekarniku 20-25 min. w temp. 200*C.


    Po wyjęciu z piekarnika bułeczki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej wodzie.


     


    Smacznego Uśmiech

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wypróbowane i pieczone na

    Zgłoszony przez Wilusz22 na lutego 22, 2016 at 17:17.

    Wypróbowane i pieczone na kamieniu do pizzy. Wyszły smaczne, chociaż następnym razem wypróbuję wersję trochę wolniejszą, bo bez wyrastania bułeczki były mniejsze i troszkę twardawe.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam bułeczki są naprawdę

    Zgłoszony przez Jolanta81 na stycznia 7, 2015 at 14:51.

    Witam

    bułeczki są naprawdę pyszne tmrc_emoticons.-)

    Ja robię z tego przepisu chlebek z dodatkiem otrębów, też wychodzi super  tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodaję do wypróbowania

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na lipca 8, 2014 at 18:18.

    dodaję do wypróbowania Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre bułeczki

    Zgłoszony przez agusia696 na czerwca 15, 2014 at 08:29.

    Bardzo dobre bułeczki wychodzą, polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za dodatkowe

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 25, 2014 at 12:22.

    Cooking 7 Dziękuję za dodatkowe wiadomości tmrc_emoticons.) Chlebek upieczony i już zjedzony Big Smile Przepis polecam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażyna Kamińska

    Zgłoszony przez marek.stanek1981 na kwietnia 17, 2014 at 23:22.

    Grażyna Kamińska

    Jestem zainteresowana wykorzystaniem przepisu na wypiek chlebka tmrc_emoticons.;) bułeczki są pyszne Party

     

    Wystarczyło wrzucić wyrobione ciasto wg przepisu do fromy keksówki 30cm po czym zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na 30 min. Piec jak w przepisie. Ja jeszcze zrobiłem po wyrośnięciu a przed włożeniem do piekarnika nacięcie wzdłuż ciasta. Jak dla mnie wyszło super.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem zainteresowana

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 17, 2014 at 09:38.

    Jestem zainteresowana wykorzystaniem przepisu na wypiek chlebka tmrc_emoticons.;) bułeczki są pyszne Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W planach mam wypiek według

    Zgłoszony przez marek.stanek1981 na kwietnia 16, 2014 at 23:31.

    W planach mam wypiek według tego przepisu w formie bochenka. Zobaczę co wyjdzie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapomniałam napisać,  że

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 16, 2014 at 15:42.

    Zapomniałam napisać,  że grahamek wg tego przepisu wychodzi 12 sztuk. Polecam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam, grahamki są

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 16, 2014 at 13:56.

    Potwierdzam, grahamki są puszyste i pachnące, dziękuję za przepis Party Pozdrawiam autora przepisu Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze