Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
18 porcja/porcje/porcji
PROZIAKI
- 1 łyżeczka soli
- 370 g zsiadłego mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 500 g przesianej mąki pszennej
-
6
15min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Wyłożyć na stolnicę poprószoną mąką.
- Podzielić na 4 części.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz
11
Porady
Różne informacje na temat proziaków znajdziecie tutaj:
www.potrawyregionalne.pl/164,6598,PROZIAK__PODKARPACKI_PRZYSMAK_.htm
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzProziaki sprawdziły się jako pieczywo grillowe...
Proziaki sprawdziły się jako pieczywo grillowe (piekliśmy na blaszce). Pychota z masłem.
Natępnego dnia zrobiiśmy kolejną porcję na śniadanie - z masłem i z dżemem. Przesmaczne.
mhejne:...
mhejne:
Jeśli chcemy piec w piekarniku, to ustawiamy 220 stopni (góra i dół) i pieczemy ok. 10-12 minut; nie trzeba obracać.
a ile czasu je piec? obracac na druga strone w...
a ile czasu je piec? obracac na druga strone w piekarniku?