3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pomarańczowy chlebek prosto z Italii


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Pomarańczowy chlebek prosto z Italii

  • 450 gramów mąki tortowej, Przesianej
  • 1 łyżeczki bazylii
  • 15 gramów drożdży
  • 300 gramów mleka
  • 1/2 łyżki cukru
  • 5 łyżek Oliwy z suszonych pomidorów
  • 1/2 łyżki soli
  • 75 gramów Oliwek
  • 75 gramów suszonych pomidorów
5

Przygotowanie

    Pomarańczowy chlebek prosto z Italii
  1. Do kielicha włożyć oliwki i pomidory. Posiekać 2s/obr4. W zależności od upodobań można zabieg powtórzyć.
    Kielich umyć i osuszyć.
    Do kielicha wlać mleko, dodać cukier i drożdże 1min/37st/obr1.
    Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto 3min/Ciasto
    Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
    Uformować długi bochenek, ułożyć na wyłożonej papierem blasze. Przykryć ściereczką i ponownie odstawić w ciepłe miejsce na 1/2 godziny.
    W tym czasie rozgrzać piekarnik do 190 st (bez termoobiegu)
    Piec ok 45 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zamiast oliwy z pomidorów można użyć zwykłej oliwy z oliwek


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • szukaem pomaraczy w przepisie a to chodzi o kolor...

    Zgłoszony przez Bodek_B na czerwca 1, 2017 at 23:47.

    szukałem pomarańczy w przepisie, a to chodzi o kolor suszonych pomidorówWink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze