Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Pomarańczowy chlebek prosto z Italii
- 450 gramów mąki tortowej, Przesianej
- 1 łyżeczki bazylii
- 15 gramów drożdży
- 300 gramów mleka
- 1/2 łyżki cukru
- 5 łyżek Oliwy z suszonych pomidorów
- 1/2 łyżki soli
- 75 gramów Oliwek
- 75 gramów suszonych pomidorów
-
6
3h 15min
Czas całkowity 2h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do kielicha włożyć oliwki i pomidory. Posiekać 2s/obr4. W zależności od upodobań można zabieg powtórzyć.
Kielich umyć i osuszyć.
Do kielicha wlać mleko, dodać cukier i drożdże 1min/37st/obr1.
Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto 3min/"Ciasto"
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Uformować długi bochenek, ułożyć na wyłożonej papierem blasze. Przykryć ściereczką i ponownie odstawić w ciepłe miejsce na 1/2 godziny.
W tym czasie rozgrzać piekarnik do 190 st (bez termoobiegu)
Piec ok 45 min.
Pomarańczowy chlebek prosto z Italii
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zamiast oliwy z pomidorów można użyć zwykłej oliwy z oliwek
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzszukaem pomaraczy w przepisie a to chodzi o kolor...
szukałem pomarańczy w przepisie, a to chodzi o kolor suszonych pomidorów