3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek - "odkurzacz"


Wydrukuj:
4

Składniki

2 kawałek/kawałki/kawałków

  • 350 gramów mąki
  • 150 gramów maki semoliny
  • 200 gramów wody
  • 70 gramów mleka
  • 50 gramów oleju z oliwek
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 10 gramów soli
  • 5 gramów cukru

Nadzienie - robimy porzadki w lodòwce i wykorzystujemy wszystko, co sie nadaje jako nadzienie :)))

  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wkladamy wode, mleko i cukier: 2min / 37° / obr 2. Pod koniec 2 minut, dodajemy rozdrobnione drozdze ( przez otwòr). Dodajemy make, olej i sòl: 3min / Dough mode. Przekladamy do miski, pozostawiamy do wyrosniecia, przynajmniej 1h. Dzielimy ciasto na 2 czesci. Kazda rozwalkowujemy, smarujemy oliwa, nakladamy nadzienie, zwijamy w rulon, dobrze zamykajac konce. Zostawiamy na 15min do "odpoczecia". Pieczemy w goracym piekarniku: 180° / ok. 25-30min.

    Ja zrobilam 1 z brokulem toskanskim, feta, pomidorami suszonymi w oliwie i parmezanem. 2 zrobilam z baklazanami w oliwie-occie ( przepis podalam juz na Przepisowni), mozzarella i parmezanem. Pycha. I lodòwka uporzadkowana tmrc_emoticons.)))

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Fajny pomysł na sprzątanie

    Zgłoszony przez magi1 na października 28, 2012 at 21:26.

    Fajny pomysł na sprzątanie lodówki Love Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, semolina to maka z

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 26, 2012 at 20:00.

    Haniu, semolina to maka z pszenicy durum, specjalna do makaronòw.  W Polsce jest, bo slyszalam juz o niej od innych uzytkownikòw tutaj tmrc_emoticons.) Gdzie ja kupic mozna... nie wiem .... To jest wloska maka, tutaj nazywa sie semola di grano duro... Popatrz na wikipedii dokladniej, moze tmrc_emoticons.)  Ale gdzie ja kupisz, to ja juz nie wiem... Mysle, w duzych supermarketach.... Lidl... Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Co to jest za mąka

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 26, 2012 at 05:34.

    tmrc_emoticons.)Co to jest za mąka semolina? tmrc_emoticons.((

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze