3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb ziołowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Ciasto

  • 500 g mąki pszennej, Typ 650
  • 15 g drożdży suchych
  • 2 łyżeczki cukru
  • 4 łyżki otrębów owsianych
  • 400 g ciepłej wody
  • 2 łyżki Ziół prownasnalskich
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 1h 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia Blokada naczynia miksującego dodać : mąkę, drożdże, cukier, otręby, zioła i wodę. Wyrobić ciasto 3 min/Ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Ciasto przełożyć do formy wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy