3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb ziołowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 osoba/osoby

Ciasto

  • 500 g mąki pszennej, Typ 650
  • 15 g drożdży suchych
  • 2 łyżeczki cukru
  • 4 łyżki otrębów owsianych
  • 400 g ciepłej wody
  • 2 łyżki Ziół prownasnalskich
  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 1h 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia Closed lid dodać : mąkę, drożdże, cukier, otręby, zioła i wodę. Wyrobić ciasto 3 min/Dough mode. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Ciasto przełożyć do formy wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy