3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHLEB Z ELEMENTARZA


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

CHLEB Z ELEMENTARZA

  • 250 g mąki pszennej
  • 250 g mąki żytni
  • 3 łyżki nasion słonecznika
  • 1 łyżek nasion dyni
  • 1 łyżek nasion lnu
  • 4 łyżki oleju
  • 400 g podgrzanej wody
  • 30 g drożdży
  • 1 łyżki płaskiej soli
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Drożdze wymieszać z 2 łyżkami wody dodać łyżeczkę mąki ustawic 1min. 37st.obr.2 zostawic żeby trochę wyrosło.

    Następnie wsypać pozostałe składniki 3 min. wyrobićCiasto pozostawić aż podwoi objętość. Potem przełożyc do foremki i piec 50min. 200 stopniach. SMACZNEGO
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • CHLEBEK JEST BARDZO SMACZNY, POLECAM...

    Zgłoszony przez ikminik na grudnia 27, 2016 at 19:45.

    CHLEBEK JEST BARDZO SMACZNY, POLECAM...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze