Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
CHLEB Z ELEMENTARZA
- 250 g mąki pszennej
- 250 g mąki żytni
- 3 łyżki nasion słonecznika
- 1 łyżek nasion dyni
- 1 łyżek nasion lnu
- 4 łyżki oleju
- 400 g podgrzanej wody
- 30 g drożdży
- 1 łyżki płaskiej soli
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Drożdze wymieszać z 2 łyżkami wody dodać łyżeczkę mąki ustawic 1min. 37st.obr.2 zostawic żeby trochę wyrosło.
Następnie wsypać pozostałe składniki 3 min. wyrobić"Ciasto" pozostawić aż podwoi objętość. Potem przełożyc do foremki i piec 50min. 200 stopniach. SMACZNEGO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCHLEBEK JEST BARDZO SMACZNY, POLECAM...
CHLEBEK JEST BARDZO SMACZNY, POLECAM...