3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pszenny


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

Chleb pszenny

  • 400 g woda
  • 7 g suchych drożdży
  • 500 g mąka pszenna chlebowa
  • 3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 6
    3h 20min
    Czas całkowity 2h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1) Do Closed lid wlać wodę dodać drożdże
    2) Włączyć na 1min/37st/obr 3
    3) Dodać mąkę, cukier, sól
    4) Wyrobić 3,5 min/Dough mode
    5) Przełożyć ciasto do miski, przykryć ściereczką, pozostawic 1 godz do wyrośnięcia
    6) Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia
    7) Piekarnik nagrzać do 200st
    tmrc_emoticons.8) Przemieszać ciasto i przełożyć do foremki. Pozostawić pod przykryciem 15 min
    9) Piec 1 godz w temperaturze 200st
    Smacznego
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszny, u mnie 1/3 maki orkiszowej, a reszta to...

    Zgłoszony przez chusteczka na maja 7, 2019 at 16:11.

    Pyszny, u mnie 1/3 maki orkiszowej, a reszta to tortowa i 1,5 łyżeczki soli

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zaryzykowalam zrobiłam pierwsza. Super przepis...

    Zgłoszony przez henrietta na marca 7, 2019 at 14:31.

    Zaryzykowalam zrobiłam pierwsza. Super przepis tylko 3 łyżeczki soli to zdecydowanie za dużo. Ciasto bardzo rzadkie, ale po upieczeniu chleb wilgotny w srodku i pięknie wyrośnięty. Szczerze polecam!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze