3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pszenny z ziarnami


Wydrukuj:
4

Składniki

Składniki na ciasto

  • 500 g mąki pszennej
  • 25 g drożdży
  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 1 łyżki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki sezamu
  • 3 łyżki ziaren słonecznika
  • 3 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki maku
  • 0,5 litra wody
  • 6
    3h 40min
    Czas całkowity 3h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasta na chleb
  1. Wszystkie składniki połączyć mieszając w maszynie Ciasto przez 2 minuty. Ciasto odstawić na 20-30minut do wyrośnięcia. Przygotować keksówkę o wymiarach (28x9cm), nasmarować oliwą, wysypać otrębami. Przełożyć do keksówki ciasto i odstawić jeszcze na chwilkę do wyrośnięcia (dosłownie 15-20 minut). Posypać makiem (to pomysł mojego syna). Piekarnik ustawić na program do pieczenia chleba (u mnie to po prostu grzanie z góry i z dołu) na 230st., na dużą blachę wlać sporą ilość wody i ustawić tuż nad dolną grzałką (pieczenie chleba "z parą" spowoduje, że skórka będzie chrupiąca ale nie wyschnięta), wstawić chleb do piekarnika na około 45-50minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Uwielbiam ten chlebek najbardziej za to, że...

    Zgłoszony przez Joaśka78 na kwietnia 13, 2020 at 14:23.

    Uwielbiam ten chlebek najbardziej za to, że szybko się go robi .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze