3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb jabłkowo - orzechowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

20 plaster/plastry/plastrów

Chleb jabłkowo - orzechowy

  • 750 g jabłek, pokrojonych na ćwiartki
  • 100 g cukru
  • 150 g rodzynek
  • 500 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 200 g orzechów, całych, mieszanka
  • masło, do smarowania
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie 1h 0min
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C.
    2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka, rozdrobnić przy pomocy kopystki 5 s/obr. 5. przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego wsypać cukier, rodzynki, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cynamon, wymieszać 10 s/obr. 3.
    4. Dodać rozdrobnione jabłka i orzechy, wymieszać kopystką, wyrobić 3 min/ Closed lid / Dough mode . Jeżeli to konieczne, użyć kopystki do mieszania ciasta.
    5. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 30 x 12 x 10 cm), piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 60 minut. Pozostawić przez 15 minut do ostudzenia w formie. Przed pokrojeniem na kromki pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • U mnie też zakalec,jeden

    Zgłoszony przez Mac na grudnia 31, 2015 at 10:35.

    U mnie też zakalec,jeden wielki zakalec...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam z mąką żytnią,

    Zgłoszony przez jajciucha na października 22, 2013 at 21:30.

    Zrobiłam z mąką żytnią, orzechami włoskimi z działki i jagodami goji-chlebek/ciacho smakuje nieźle, nie za słodkie, nie za kwaśne, w środku wilgotne. Taki grubszy plaster to całkiem pożywne śniadanko  tmrc_emoticons.;)

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie wyszedł mi ten przepis. .

    Zgłoszony przez joawis1647 na października 7, 2011 at 22:46.

    Nie wyszedł mi ten przepis. . Tak mi zależało a tu jeden wielki zakalec. Co źle zrobiłam?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam bardzo dobre

    Zgłoszony przez MałgorzataRyba na września 14, 2011 at 15:02.

    Potwierdzam bardzo dobre

    www.thermoprzepisy.pl

    www.vitasklep.pl

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • makazytnia ma inna

    Zgłoszony przez aja na września 12, 2011 at 10:10.

    makazytnia ma inna konsystencje, nie probowalam akurat tego przepisu, ale probowalam inne i TM po prostu zatrzymuje sie i nie miesza ciasta. Polecam make orkiszowa, jest droga, ale kiedy jej uzywan zamias pszennej nic sie nie dzieje z urzadzeniem.

    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, Poniewaz nie moge jesc

    Zgłoszony przez Agaaagnieszkaa na września 12, 2011 at 10:06.

    Witam,

    Poniewaz nie moge jesc przetworów na bazie pszenicy ciekawa jestem czy mozna zrobic to cisato/chleb na bazie maki zytniej. Czy ktos moze probował ?

    Pozdrawiam

    A Cooking 10 Cooking 9 Cooking 9 Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wlasciwie powinno sie nazywac

    Zgłoszony przez aja na sierpnia 30, 2011 at 10:59.

    Wlasciwie powinno sie nazywac ciastem, bo jest slodkie i przepyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  WYGLĄDA SMACZNIE,NAPEWNO TAK

    Zgłoszony przez kasienkab01 na grudnia 4, 2010 at 21:25.

     WYGLĄDA SMACZNIE,NAPEWNO TAK SAMO SMAKUJE KOJARZY MI SIĘ ZE SWIĘTAMI.UPIEKĘ GO ABY BYŁ NA WIGILIJNYM STOLE Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze