3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb jabłkowo - orzechowy


Wydrukuj:
4

Składniki

20 plaster/plastry/plastrów

  • 750 g jabłek, pokrojonych na ćwiartki
  • 100 g cukru
  • 150 g rodzynek
  • 500 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 200 g orzechów, całych, mieszanka
  • masło, do smarowania
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C.
    2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka, rozdrobnić przy pomocy kopystki 5 s/obr. 5. przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego wsypać cukier, rodzynki, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cynamon, wymieszać 10s/obr.3.
    4. Dodać rozdrobnione jabłka i orzechy, wymieszać kopystką, wyrobić 3min/ Blokada naczynia miksującego / Ciasto. Jeżeli to konieczne, użyć kopystki do mieszania ciasta.
    5. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 30 x 12 x 10 cm), piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 60 minut. Pozostawić przez 15 minut do ostudzenia w formie. Przed pokrojeniem na kromki pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz