Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
CHLEB DUŃSKI
- 200 g mąki kukurydzianej
- 100 g Płatków jaglanych
- 100 g słonecznika łuskanego, +dodatkowa ilość do posypania
- 100 g siemienia lnianego, +dodatkowa ilość do posypania
- 50 g nasion chia, + dodatkowa ilość do posypania
- 100 g oleju
- 400 g wody ciepłej
-
6
25min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- 1.Do naczynia miksującego wykładamy :
50g płatków jaglanych
50g słonecznika
50g siemienia lnianego i miksujemy 20s./obr.10
Całość zgarniamy kopystką na dno naczynia
2.Dodajemy pozostałe składniki mieszamy 15s./obr.4
3.Masę rozkładamy na papier do pieczenia i rozwałkowujemy na grubosć ok.5mm przez folie spożywczą (zapobiegnie to przyklejania się ciasta do wałka)
4.Rozwałkowaną mase przesypujemy ziarnami i przekładamy na blachę pieczemy ok.20 min. w tem.180C
5.Upieczony chlebek pozostawamy do wystudzenia, kroimy na kromki i przechowujemy w zamykanym pojemniku.
CHLEB DUŃSKI
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz