3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHLEB DUŃSKI


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

CHLEB DUŃSKI

  • 200 g mąki kukurydzianej
  • 100 g Płatków jaglanych
  • 100 g słonecznika łuskanego, +dodatkowa ilość do posypania
  • 100 g siemienia lnianego, +dodatkowa ilość do posypania
  • 50 g nasion chia, + dodatkowa ilość do posypania
  • 100 g oleju
  • 400 g wody ciepłej
  • 6
    25min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    CHLEB DUŃSKI
  1. 1.Do naczynia miksującego wykładamy :
    50g płatków jaglanych
    50g słonecznika
    50g siemienia lnianego i miksujemy 20s./obr.10
    Całość zgarniamy kopystką na dno naczynia
    2.Dodajemy pozostałe składniki mieszamy 15s./obr.4
    3.Masę rozkładamy na papier do pieczenia i rozwałkowujemy na grubosć ok.5mm przez folie spożywczą (zapobiegnie to przyklejania się ciasta do wałka)
    4.Rozwałkowaną mase przesypujemy ziarnami i przekładamy na blachę pieczemy ok.20 min. w tem.180C
    5.Upieczony chlebek pozostawamy do wystudzenia, kroimy na kromki i przechowujemy w zamykanym pojemniku.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy