3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb bezglutenowy wnuczka Jasia


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 100 g prosa
  • 400 gmąki do wypieku chleba BEZGLUTEN lub PIEKARZ Balwiten-u
  • 450 gciepłej wody
  • 35 g oleju
  • 10 g cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g drożdży, Dr Oetkera
  • 6
    40min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. proso zemleć 30s/obr. 10

    2. do naczynia wlać wodę

    3. dodać drożdże, cukier , mąkę bezglutenową, olej, sól (w tej kolejności) - 5min/ poz. Interwał

    4. przełożyć na blechę do chleba posmarowaną olejem

    5. ciasto zostawiamy żeby urosło ok. 30min (musi podwoić swoją objętość)

    6. piec 200*C ok. 30min

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy