3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb bezglutenowy wnuczka Jasia


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 100 g prosa
  • 400 g mąki do wypieku chleba BEZGLUTEN lub PIEKARZ Balwiten-u
  • 450 g ciepłej wody
  • 35 g oleju
  • 10 g cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g drożdży, Dr Oetkera
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. proso zemleć 30s/obr. 10

    2. do naczynia wlać wodę

    3. dodać drożdże, cukier , mąkę bezglutenową, olej, sól (w tej kolejności) - 5min/ poz. Interwał

    4. przełożyć na blechę do chleba posmarowaną olejem

    5. ciasto zostawiamy żeby urosło ok. 30min (musi podwoić swoją objętość)

    6. piec 200*C ok. 30min

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam Czy na pewno w

    Zgłoszony przez Tynka na stycznia 3, 2012 at 12:52.

    Witam

    Czy na pewno w przepisie ma być 30 g drożdży Dr Oetkera bo w jednym opakowaniu jest 7 g więc trzeba dać prawie 4 opakowania

    Tynka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przestawienie się na dietę

    Zgłoszony przez niunio na lipca 22, 2011 at 15:12.

    tmrc_emoticons.) przestawienie się na dietę jest bardzo ciężkie i bardzo mało jest przepisów

    czekam na inne propozycje dotyczące diety BG i BM

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze