Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
- 100 g prosa
- 400 gmąki do wypieku chleba BEZGLUTEN lub PIEKARZ Balwiten-u
- 450 gciepłej wody
- 35 g oleju
- 10 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- 30 g drożdży, Dr Oetkera
-
6
40min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. proso zemleć 30s/obr. 10
2. do naczynia wlać wodę
3. dodać drożdże, cukier , mąkę bezglutenową, olej, sól (w tej kolejności) - 5min/ poz. Interwał
4. przełożyć na blechę do chleba posmarowaną olejem
5. ciasto zostawiamy żeby urosło ok. 30min (musi podwoić swoją objętość)
6. piec 200*C ok. 30min
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzproso? bezglutenowe? mozna poprosic o wiecej...
proso? bezglutenowe? mozna poprosic o wiecej informacji
Witam Czy na pewno w
Witam
Czy na pewno w przepisie ma być 30 g drożdży Dr Oetkera bo w jednym opakowaniu jest 7 g więc trzeba dać prawie 4 opakowania
Tynka
przestawienie się na dietę
czekam na inne propozycje dotyczące diety BG i BM