3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki żytnie z miodem


Wydrukuj:
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

  • 50 g drożdży
  • 150 g pszenicy
  • 100 g mąki żytniej
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 1/2 MT mleka
  • 2 łyżki miodu
  • Łyżeczka soli
  • Mak do posypania
  • 6
    28min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do suchego naczynia wsypać pszenicę, zemleć (1 min, obroty poz. turbo), przesypać do innego naczynia. Włożyć drożdże, mleko, miód i wymieszać (1,5 min, 37 st, obroty poz. 2). Dodać zmielone wcześniej ziarno, mąkę żytnią i pszenną, sól - wyrabiać 2,5 min. poz.Dough mode
    Ciasto wyłożyć na talerz i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.
    Następnie uformować 8 bułek i pozostawić jeszcze na 10 minut, rozgrzewając w tym czasie piekarnik do temperatury 200 st.
    Zrobić nacięcia na bułkach w kształcie krzyża, posmarować białkiem, posypac makiem.
    Piec 16-18 minut w 200 st.

    Smacznego!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz