Składniki
- mak do posypania
ciasto
- 1 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli
- 1 jajko
- 650 g mąki
- 40 g oleju
- 35 g drożdży, swiezych
- 250 g cieplej wody
- 150 g mleka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1 Do "Blokada naczynia miksującego" wode, mleko, drozdzdze, olej, cukier, sol. 5s/obr 5
2 Nastepnie dodac make. i 3 min "Ciasto"
3. Ciasto przelozyc do miski i formowac kulki jesli beda sie troszke kleic posypac rece do formowania. I ukladamy na formie. Odstawiamy na 15 minut do wyrosniecia.
4 rozbic jako i posmarowac bulki nastepnie posypujemy makiem.
5 Pieczemy w 200 stopniach 25 min.
Porady
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pyszne, polecam
polecam
Super polecam
Rewelacja!!!
Pyszne bułki. Polecam!
Bułki przepyszne. Od dziś tylko takie! Posypalam slonecznikiem i pestkami dyni bo maku nie lubie
Właśnie uczyniłam pierwszy raz. Zabrakło mi mąki i dodałam pszennej razowej (200 g) , posypałam słonecznikiem. PYCHOTA!!
Właśnie upiekłam, jedna na probę zdjadłam ciepłą z masłem i jestem pozytywnie zaskoczona
Pyszne, sprężyste, .... godne polecenia
już zrobione , jedną małą zjadłam jeszcze ciepłą, jeżeli jutro nie będą twarde uznam je za hit!!!!!
super buleczki,dziekuje za przepis))
Are you sure to delete this comment ?