3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BUŁKI GRYCZANE


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 100 g siemienia lnianego
  • 100 g pestek dyni
  • 50 g drożdży świeżych
  • 600 g przegotowanej ciepłej wody
  • 1 łyżki łyżka stołowa soli
  • 100 g pestek słonecznika
  • 100 g mąki żytniej
  • 1 łyżki łyżka stołowa octu baslamicznego
  • 400 g kaszy gryczanej, lub mąki gryczanej
5

Przygotowanie

  1. Do suchego naczynia wysypać kaszę i zmielić 1min /10obr przesypać do miski.

  2. Wlać wodę dodać drożdze ( jeśli woda jest zimna to 1min/37c/2obr)

  3. Następnie dodać mąkę i zmieloną kaszę , sól 7minClosed lidDough mode

     

  4. Dodać resztę składników (pestki słonecznika, dyni siemie lniane) ocet 2minClosed lidDough mode ewntualnie kopstyką wynieszać. Ciasto powinno być luźne.

  5. Włożyć do wysmarowanej blaszki ( ja mam na 6 szt bułeczki -chlebki l

     

  6. pozostawić do wyrośnięcia 20-30 min można posypać pestkami według uznania 

  7. piec w nagrznym piekarniku 185c 25min

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

potrzebna blaszka do bułek lub forma silikonowa 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dziękuję, córka na bezglutenowej, bezjajecznej...

    Zgłoszony przez Milena gotuje na sierpnia 17, 2017 at 23:55.

    Dziękuję, córka na bezglutenowej, bezjajecznej i bezmlecznej diecie. Bardzo jej smakowało 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze