Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 100 g siemienia lnianego
- 100 g pestek dyni
- 50 g drożdży świeżych
- 600 g przegotowanej ciepłej wody
- 1 łyżki łyżka stołowa soli
- 100 g pestek słonecznika
- 100 g mąki żytniej
- 1 łyżki łyżka stołowa octu baslamicznego
- 400 g kaszy gryczanej, lub mąki gryczanej
-
6
1h 31min
Czas całkowity 1h 6minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do suchego naczynia wysypać kaszę i zmielić 1min /10obr przesypać do miski.
Wlać wodę dodać drożdze ( jeśli woda jest zimna to 1min/37c/2obr)
Następnie dodać mąkę i zmieloną kaszę , sól 7min"Blokada naczynia miksującego" "Ciasto"
Dodać resztę składników (pestki słonecznika, dyni siemie lniane) ocet 2min"Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" ewntualnie kopstyką wynieszać. Ciasto powinno być luźne.
Włożyć do wysmarowanej blaszki ( ja mam na 6 szt bułeczki -chlebki l
pozostawić do wyrośnięcia 20-30 min można posypać pestkami według uznania
piec w nagrznym piekarniku 185c 25min
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
potrzebna blaszka do bułek lub forma silikonowa
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDziękuję, córka na bezglutenowej, bezjajecznej...
Dziękuję, córka na bezglutenowej, bezjajecznej i bezmlecznej diecie. Bardzo jej smakowało 😊