3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki dla zabieganych


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • Płatki owsiane
  • 1 płaskich łyżek olej słonecznikowy
  • 1 płaskich łyżeczek cukru
  • 1i1/2 łyżeczki soli
  • 10 g drożdży
  • 250 g wody
  • 450 g mąki typ 550
  • nasiona
  • 6
    20min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Bułki dla zabieganych
  1. Drożdże i woda 2min/37°C/1

    Dodać resztę składników bez płatków i nasion 3min/ interwał

    Uformować wałek podzielić na 8-10 części uformować bułeczki

    Tortownicę wyłożyć papierem posypać płatkami owsianymi. Ułożyć równomiernie bułeczki spryskać wodą i posypać płatkami i ziarnami

    Tortownicę przykryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki

    Rano wstawić do zimnego piekarnika środek 20-25 min 200°C

     

10
11

Porady

Bułeczki idealne na śniadanie na ciepło rewelacyjne.

Przepis z grupy facebooka ale tu go nie było więc puszczam i polecam


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pyszne dzieciaki zachwycone

    Zgłoszony przez BarbaraT27 na marca 4, 2017 at 17:29.

    pyszne dzieciaki zachwycone tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trzeba spróbować

    Zgłoszony przez Gosiaczek21 na lutego 19, 2017 at 21:18.

    Trzeba spróbować tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy te bulki piec pod przykryciem? Czy tą folię...

    Zgłoszony przez apl na stycznia 9, 2017 at 20:23.

    Czy te bulki piec pod przykryciem? Czy tą folię zdjąć?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki smaczne wystzkie zostały zjedzone tego...

    Zgłoszony przez Rozka1980 na grudnia 28, 2016 at 09:03.

    Bułeczki smaczne wystzkie zostały zjedzone tego samego dnia. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 10 g spokojnie wystarczyło

    Zgłoszony przez ziyra na sierpnia 30, 2016 at 00:59.

    10 g spokojnie wystarczyło jak je robiłam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi i mojej rodzinie bardzo

    Zgłoszony przez ziyra na sierpnia 30, 2016 at 00:58.

    Mi i mojej rodzinie bardzo smakują, oczywiście po ostygnięciu (nigdy nie piekłam pieczywa i nawet nie wiedziałam, że na gorąco każde jest twarde tmrc_emoticons.;) ). Dziękuję  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy przy drożdżach nie ma

    Zgłoszony przez Wiesia50 na czerwca 18, 2016 at 07:09.

    Czy przy drożdżach nie ma pomyłki, faktycznie tylko 10g ? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie totalne

    Zgłoszony przez Isomy na czerwca 17, 2016 at 11:42.

    Dla mnie totalne nieporozumienie ...tmrc_emoticons.( słabo wyrosły ale nie to było najgorsze . Na drugi dzień byly niezjadliwe ...twarde i niesmaczne. Sorki ale nie polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W końcu mogę rano zjeść

    Zgłoszony przez kroza na czerwca 15, 2016 at 23:10.

    W końcu mogę rano zjeść świeże domowe bułeczki bez dłuuugiego czekania! tmrc_emoticons.) Rodzince smakuje, choć są trochę mączyte...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajne, polecam. Użyłam

    Zgłoszony przez katarzynakry na czerwca 3, 2016 at 15:50.

    Bardzo fajne, polecam. Użyłam łyżeczkę suszonych drożdzy zamiast świeżych.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zanim zaczelam robi te bulki,

    Zgłoszony przez Kasia_Karlsruhe na czerwca 3, 2016 at 10:08.

    Zanim zaczelam robi te bulki, to ribilam przedtem w TM paste czosnkowa. Nie wyczyscilam tego garnka i zrobilam w nim te bulki wedlug przepisu. Dzieki czosnkowi byly te bulki wysmienite, ale bez niego, nie wiem... Moim zdaniem bylyb by za mdle.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smak super Ale mni wyszedl

    Zgłoszony przez minie2015 na maja 23, 2016 at 06:56.

    Smak super Ale mni wyszedl raczej chlebek pita gdyz te bulki wyrosly i zlaly sie w Jedna calosctmrc_emoticons.) nastepnym razem uformuje bulki i nie bede piekla w formie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam z mąki orkiszowej

    Zgłoszony przez Psotka69 na maja 17, 2016 at 14:41.

    Robiłam z mąki orkiszowej jasnej są ok ta mąka w pieczeniu zachowuje się tak jak pszenna

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jak można by je zmodyfikować,

    Zgłoszony przez anetawilczewska na maja 15, 2016 at 21:25.

    jak można by je zmodyfikować, abym będąc na diecie chleba razowego bądź bułek grahamek mogła je zrobić i zjeść?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania 

    Zgłoszony przez Leonek2013 na maja 15, 2016 at 19:18.

    Dodaję do wypróbowania  Glasses

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje ulubione. Robię je

    Zgłoszony przez Dorota1000 na maja 15, 2016 at 13:00.

    Moje ulubione. Robię je regularnie. Nawet z modyfikacjami wychodzą super. Czasem piekę tylko z mąki orkiszowej i różnie. Nawet parę razy nie wkładałam ich do lodówki tylko normalnie do wyrośnięcia zostawiałam i też były suuupeeer!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wychodzą bardzo dobre,

    Zgłoszony przez Llamalove na maja 7, 2016 at 20:35.

    Wychodzą bardzo dobre, idealne na śniadanie, wreszcie nie trzeba chodzić do sklepu tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Dodaję do wypróbowania.

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na maja 7, 2016 at 19:57.

    tmrc_emoticons.)Dodaję do wypróbowania. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze