Składniki
- Ciasto:
- 50 g drożdży
- 250 gciepłej wody
- 1 łyżeczka cukru
- 500 g mąki
- 1 łyżeczka soli
- 40 ml oleju
- Farsz:
- 250 g cebuli
- 400 g pieczarek, oczyszczonych
- 150 g marchwi, obranej
- szczypta soli
- 2 szczypty pieprzu
- szczypta ziarenek smaku
- 6 plasterków sera żółtego
-
6
40min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Ciasto:
Do naczynia miksującego wkładamy drożdże, wodę i cukier, ustawiamy 37C, 2 minuty, obr. 1
Dodajemy kolejne składniki (mąka, sól, olej) i ustawiamy "Ciasto" , 3 minuty.
Ciasto wyjmujemy z naczynia miksującego i odstawiamy w ciepłe miejsce, przykryte ściereczką bawełniana na 15 minut.Farsz:
Do naczynia miksującego wkładamy cebulę- ustawiamy obr. 4, czas. 3 sec. (zbieramy ze ścianek naczynia kopystką i kolejne 2 sec.)
Przekładamy cebulkę na patelnię.
Następnie do naczynia wrzucamy pieczarki - ustawiamy obr. 3-4, czas. 3 sec.
Również przekładamy na patelnię
Do naczynia wkładamy marchewkę - ustawiamy obr. 5, czas. 3 sec.
I też na patelnię.
Podlewamy lekko olejem, przyprawiamy (można wedle własnego uznania) i dusimy przez 15 minut.
Następnie odsączamy farsz za pomocą durszlaka.
Z powstałego ciasta tworzymy małe placki (jak na pizzę mini) i układamy ser (1/4 plasterka), na to kładziemy 2 łyżeczki farszu, zawijamy ciastem do góry i formujemy kulki.
Po utworzeniu wszystkich bułeczek, kładziemy je na wysmarowaną olejem blachę piekarnika i pieczemy w nie nagrzanym piekarniku - 200 C, 20 minut
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne te bułeczki. Ja ser żółty też...
Pyszne te bułeczki. Ja ser żółty też rozdrabniałam w TM i wymieszałam z zimnym farszem
Czy te bułeczki wkładamy do Zimnego...
Czy te bułeczki wkładamy do Zimnego piekarnika????
Pychotka !!! Dałam mniej drożdży, 40 g i...
Pychotka !!! Dałam mniej drożdży, 40 g i wyszły idealne
te buleczki z farszem sa przepyszne
te buleczki z farszem sa przepyszne
Bardzo smaczne bueczki Polecam
Bardzo smaczne bułeczki. Polecam
Wymienite
Wyśmienite
Bułeczki pyszne! Jednak
Bułeczki pyszne!
Jednak robiłam tak jak pisała Ewawis - wszystko w Thermomixie / tylko musiałam odcedzić farsz...
Dzisiaj zrobiłam bułeczki. Są
Dzisiaj zrobiłam bułeczki. Są przepyszne
Bułeczki pyszne, ale można
Bułeczki pyszne, ale można wszystko w thermomixie zrobić-ja tak zrobiłam-najpierw marchewka-wyjąć do miski, potem dodałam cebulę, zmiksowałam i dodałam pieczarki, zmiksowałam-ale czasy podwójne.Poddusiłam też w TM na 15 minut 120 stopni-nie trzeba nic "odlewać". No i doddałam więcej naszej thermomixowej przyprawy uniwersalnej.
Spokojnie można zmiejszyć
Spokojnie można zmiejszyć drożdże do 25-30g i ja dodaję kminek w całości (szczyptę ).Wspaniałe są też do hot dogów ,bo jest to ciasto bardzo plastyczne .Dziękuję za przepis
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Zrobiłam na śniadanie
Zrobiłam na śniadanie pychooooooooooooooooooota
.Ja jeszcze spróbuję z mniejszą ilością drożdży.
Polecam gorąco
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Bułeczki pychotka
Bułeczki pychotka
Niezastąpione bułeczki, nie
Niezastąpione bułeczki, nie raz je robiłam i nie raz jeszcze zrobię. Polecam! Naprawdę warto!
No po prostu bajka, zrobiłem
No po prostu bajka, zrobiłem jak znajomi przyszli - na mecz jak znalazł. Nie zajmuje wiele czasu, a efekt przechodzi oczekiwania. Przepis do stałego repertuaru.