3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Buleczki pszenne z serem i czosnkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 35 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczki cukru
  • 250 g wody
  • 500 g mąki pszennej
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczki bazylii, suszonej
  • 2 łyżki sera zoltego startego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksujacego wlac wode, wlozyc drozdze, cukier, podgrzac 2 min / 37 st.C/ obr.1

  2. Dodac make, olej i sol, wyrabiac  2 min / Closed lid / Dough mode

  3. Ciasto podielic na 8 - 10 rownych czesci, uformowac bulki, ulozyc je na wylozonej papierem do pieczenia blasze, posypac czosnkiem, serem i bazaylia, pozostawic do wyrosniecia na ok 15 - 30 min. W tym czasie rozgrzac piekarnik do 200 st.C

  4. Piec na zloty kolor ok 20 minut.

10
11

Porady

Przepis na dodatek czosnkowo-serowy do buleczek pochodzi od przedstawiciela TM tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja zmniejszyłam tylko ilość

    Zgłoszony przez Blankasandra na lutego 3, 2016 at 13:17.

    Ja zmniejszyłam tylko ilość drożdży, są pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodałam jeszcze pokrojoną w

    Zgłoszony przez Żanetka na listopada 7, 2014 at 21:36.

    Dodałam jeszcze pokrojoną w kostkę szynkę i kukurydzę z puszki, polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upiekłam je już 2-krotnie. Sa

    Zgłoszony przez jajciucha na lipca 16, 2013 at 14:50.

    Upiekłam je już 2-krotnie. Sa wyśmienite! Rodzinka pochłonęła błyskawicznie, dałam sporo czosnku i sera i baaaaardzo smakowały. Moje wyszły takie chrupiace na wierzchu a w środku mięciutkie. Pyszności!  Big Smile

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygladaja smacznie:p 

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 5, 2012 at 22:26.

    Wygladaja smacznietmrc_emoticons.p  Zmniejsze tylko ilosc drozdzy, bo zoladek bedzie mi plakaltmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • kochana juz tracilam

    Zgłoszony przez Anna30M na września 2, 2012 at 21:54.

    kochana juz tracilam nadzieje, wrecz mnie juz nudzilo i draznilo wpisywanie po raz kolejny jednego i tego samego. A buleczki sa pyszne, Ja najbardziej lubie gore z bulek  tmrc_emoticons.) pozdrawiam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A widzisz Aniu udało się

    Zgłoszony przez magi1 na września 2, 2012 at 21:49.

    A widzisz Aniu udało się tmrc_emoticons.D super tmrc_emoticons.D przepis ciekawy, wart wypróbowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze