3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki orkiszowe śniadaniowe


Wydrukuj:
4

Składniki

Bułki orkiszowe śniadaniowe

  • 40 gramów drożdży świeżych
  • 100 gramów wody
  • 150 gramów mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczki cukru

2

  • 220 gramów mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 200 gramów mąki orkiszowej pszennej
  • 20 gramów oliwy z oliwek1
  • 1 łyżeczki soli himalajskiej
  • 6
    45min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Całość wymieszać 2 min, tem 37 st obroty 2

    dodac składniki nr 2 wyrobić 3 min. Obroty interwał.
    30 sekund przed końcem dodałam otręby słonecznik siemię itp.
    Jezeli ciasto będzie zbyt lepkie można dodać troszkę maki aby lepiej odeszło od naczynia.
    Uformowac bułki mi wyszło siedem sporych i odstawić na 10 min do wyrośnięcia.
    Piec 180-200 st bez termoobiegu ok 15 min.
    Wazna jest mąka ja użyłam orkiszowej pszennej Basia i orkiszowej pełnoziarnistej bio
    Bułki są super dla osób, które zmagają się z insulinoopornością lub są na diecie i oczywiście, które lubią zdrowa żywość 😊
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy