3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki kajzerki. 😁 🥖🍞🥐 Bez wyrastania.


Wydrukuj:
4

Składniki

Bułeczki kajzerki. 😁 🥖🍞🥐 Bez wyrastania.

  • mąka, 500g. maki pszennej łyżeczka cukru szczypta soli 300ml letniej wody 35g drożdży 6 łyżek oleju Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego. Interwał - 4 min. Odstawić gotowe ciasto. Nagrzać piekarnik - 200 stopni Uformować i piec 10-15min. Wychodzi około 10 bułek.
  • 6
    30min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 500g. maki pszennej łyżeczka cukruszczypta soli300ml letniej wody35g drożdży 6 łyżek oleju Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego.Interwał - 4 min. Odstawić gotowe ciasto.Nagrzać piekarnik - 200 stopni Uformować i piec 10-15min.Wychodzi około 10 bułek.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bułeczki są świetne ale polecam dać wiecej...

    Zgłoszony przez Kasia.33 na lutego 22, 2024 at 09:22.

    Bułeczki są świetne ale polecam dać wiecej soli 😉

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze