Tu jesteś:
4
Składniki
Bułeczki kajzerki. 😁 🥖🍞🥐 Bez wyrastania.
- mąka, 500g. maki pszennej łyżeczka cukru szczypta soli 300ml letniej wody 35g drożdży 6 łyżek oleju Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego. Interwał - 4 min. Odstawić gotowe ciasto. Nagrzać piekarnik - 200 stopni Uformować i piec 10-15min. Wychodzi około 10 bułek.
-
6
30min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 500g. maki pszennej łyżeczka cukruszczypta soli300ml letniej wody35g drożdży 6 łyżek oleju Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego.Interwał - 4 min. Odstawić gotowe ciasto.Nagrzać piekarnik - 200 stopni Uformować i piec 10-15min.Wychodzi około 10 bułek.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBułeczki są świetne ale polecam dać wiecej...
Bułeczki są świetne ale polecam dać wiecej soli 😉