3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki jogurtowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

Bułeczki jogurtowe

  • 250 g pszenicy, orkiszowej
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 80 g wody
  • 400 g mąki
  • 40 g drożdży
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 400 g jogurtu, 0,1 %
  • 6
    5min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć orkisz, zemleć 1 min/obr. 10.
    2. Dodać pozostałe składniki , wyrabiać 3 min/ Closed lid / Dough mode .
    3. Wyłożyć ciasto na posypany mąką blat, uformować walec i podzielić go na 16 części. Dłońmi posypanymi mąką uformować bułeczki i ułożyć je, zachowując odstępy, na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
    4. Blachy z bułeczkami przykryć folią spożywczą i pozostawić na 30 min w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
    5. Piec bułki, umieszczając po jednej blasze w nagrzanym piekarniku na środkowej szynie. Do piekarnika wstawić naczynie z wodą, aby bułki były bardziej napowietrzone. Czas pieczenia ok. 20 min, temp. 220°C.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Z książki "Lekka kuchnia": Ciasto można...

    Zgłoszony przez TMonia na listopada 9, 2016 at 00:13.

    Z książki "Lekka kuchnia": Ciasto można przyrządzić dzień wcześniej i odstawić na noc do lodówki, do wyrośnięcia. Następnego dnia uformować bułeczki i postępować według przepisu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre bułeczki.Na

    Zgłoszony przez edytka_33 na marca 22, 2016 at 09:47.

    Bardzo dobre bułeczki.Na drugi dzień tez smaczne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki smaczne Mięciutkie

    Zgłoszony przez AngelinaK na marca 4, 2016 at 15:26.

    Bułeczki smaczne tmrc_emoticons.) Mięciutkie w środku, nawet na drugi dzień tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułki wyszły rewelacyjnie. Na

    Zgłoszony przez barbarabed na lutego 23, 2016 at 10:25.

    Bułki wyszły rewelacyjnie. Na imprezie wszyscy porzucili wędlinę na rzecz masełka ziołowego z bułeczkami. Na drugi dzień też były super, zostały bo zrobiłam dwie porcję ciasta. Pozdrawiam☺

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wspaniałe,długo zachowują

    Zgłoszony przez ola12315 na stycznia 22, 2016 at 16:37.

    wspaniałe,długo zachowują świeżość, najlepsze z twarożkiemtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne

    Zgłoszony przez ola12315 na stycznia 21, 2016 at 17:26.

    Bardzo smaczne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje bułeczki niestety mają

    Zgłoszony przez Angelica na lutego 4, 2015 at 09:03.

    Moje bułeczki niestety mają bardzo grubą skórkę. Następnym razem spróbuję krócej piec. Smak ok.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre bułki. Właśnie

    Zgłoszony przez Agary na listopada 19, 2014 at 20:41.

    Bardzo dobre bułki. Właśnie pałaszuję jedną, jeszcze ciepłą, z samym masłem. Pyyycha!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre, mocno pełnoziarniste,

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 10, 2014 at 21:22.

    Dobre, mocno pełnoziarniste, lekko kwaskowe, ale to zapewne zależy od jogurtutmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, łatwe w formowaniu,

    Zgłoszony przez anastazja.k na maja 18, 2014 at 18:45.

    Pyszne, łatwe w formowaniu, nie kleją się do rąk. Ja piekę odrobinę krócej a wcześniej posypuję słonecznikiem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki są przepyszne,

    Zgłoszony przez lilly20 na maja 24, 2011 at 11:44.

    Bułeczki są przepyszne, chrupiące, aromatyczne.... lubi je cała rodzina  Cooking 7 

    pieke je bardzo często, dziękuję za pzepis tmrc_emoticons.)

    lilly20

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze