3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bagietka


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

  • 400 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 220 g ciepłej wody
  • 40 g oleju lub oliwy
  • 40 g świeżych drożdży
  • 2 szczypty cukru
  • 1 roztrzepane jajko, do posmarownia bagietek
  • 100 g ziarna pszenicy
  • 6
    35min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć pszenicę, zemleć 30s/obroty 10.

    2. Dodać mąkę, sól, wodę, olej/oliwę, drożdże i cukier, wyrobić 2min Blokada naczynia miksującego/Ciasto.

    3. Z ciasta uformować 3 bagietki, ułożyć na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch bagietek posmarować jajkiem i zrobić ukośne nacięcia kopystką.

    4. Bagietki wstawić do zimnego piekarnika, piec około 30min w temperaturze 200⁰C.

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Opcjonalnie do ciata można dodać zioła prowansalskie i 150g wiórek sera mozzarella.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pszenne gnioty Nie mają nic wspólnego z...

    Zgłoszony przez martitus na marca 30, 2018 at 10:06.

    Pszenne gnioty tmrc_emoticons.D Nie mają nic wspólnego z bagietkami poza kształtem. Smakują prawie identycznie jak bułki pszenne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze