3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bagietka


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

  • 400 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 220 g ciepłej wody
  • 40 g oleju lub oliwy
  • 40 g świeżych drożdży
  • 2 szczypty cukru
  • 1 roztrzepane jajko, do posmarownia bagietek
  • 100 g ziarna pszenicy
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do Closed lid włożyć pszenicę, zemleć 30s/obroty 10.

    2. Dodać mąkę, sól, wodę, olej/oliwę, drożdże i cukier, wyrobić 2min Closed lid/Dough mode.

    3. Z ciasta uformować 3 bagietki, ułożyć na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch bagietek posmarować jajkiem i zrobić ukośne nacięcia kopystką.

    4. Bagietki wstawić do zimnego piekarnika, piec około 30min w temperaturze 200⁰C.

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Opcjonalnie do ciata można dodać zioła prowansalskie i 150g wiórek sera mozzarella.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy