 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                29min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                29min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
Zupa a'la gyros TM
- 240 gramy pierś z kurczaka
- 100 gramy cebula
- 1 ząbków czosnek, mielony
- 1 łyżki oliwa z oliwek
- 100 gramy pieczarki
- 200 gramy papryka
- 390 gramy Pomidory krojone w kartoniku
- 20 gramy Serek Almette Mini
- 5 gramy Przyprawa Gyros
- 375 gramy bulion warzywny
- 40 gramy kukurydza konserwowa
- 5 gramy natka pietruszki zwyczajna, świeża
- 100 gramy makaron pełnoziarnisty
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia włożyć przekrojoną na pół cebulę i czosnek zmiksować 5s/obr. "Miksowanie" "Miksowanie"
- zgarnąć na dno, dodać oliwę i dusić 2min/100st/obr.1 "Wolne gotowanie" "Wolne gotowanie"
- Włożyć paski papryki i zmiksować 2s/obr.4, "Miksowanie" "Miksowanie"
- dodać pokrojone na pół pieczarki (lub całe jeśli są małe) i zmiksować 1s/obr.4 "Miksowanie" "Miksowanie"
- . Składniki zgarnąć na dno i poddusić 3min/100st/obr.1. "Wolne gotowanie" "Wolne gotowanie"
- Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, pomidory, bulion (lub wodę i koncentrat bulionu warzywnego), kukurydzę, serek i przyprawę, gotować 28min/100st/obroty wsteczne 1. "Wolne gotowanie" "Wolne gotowanie"
- W tym czasie ugotować w garnku makaron al dente - najlepiej 1 porcję na bieżący dzień. Zupę podawać z makaronem i posypać natką. Opcjonalnie, przed nałożeniem na talerz spróbować zupę i wedle gustu doprawić jeszcze lekko przyprawą gyros, wymieszać kopystką.
Porady
Do zupy można dodać kukurydzę konserwowaną i oczywiście doprawić w/g własnego gustu ja dodaję jeszcze parę kropli Tabasco. Na zdjęciu zupa jest jeszcze bez dodatku śmietany.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze