 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                25min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     880 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Krem z dyni - szybka pikantna zupa
- 800 g dynia, pokrojona na kawałki
- 1 łyżeczki tymianku, suszonego
- 0,5 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 20 g oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki soli, drobnej
- 2 kostki kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)
- 0,5 litra gorącej wody, rozpuścić w niej kostki rosołowe
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 kostki serka topionego, 2 "trójąty"
- 1 łyżeczki soku z cytryny
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Obrana i pokrojoną dynię wraz z pokrojonym w plasterki czosnkiem wrzucamy do  "Blokada naczynia miksującego"  i dusimy 5 min/varoma/obr.1. Dodajemy tymianek, paprykę, sól i rozpuszczony bulion i gotujemy 15min/100 st/obr.1. Dodajemy oliwę z oliwek, serki i sok z cytryny i miksujemy 30sek zwiększając obroty do 10. Smacznego "Blokada naczynia miksującego"  i dusimy 5 min/varoma/obr.1. Dodajemy tymianek, paprykę, sól i rozpuszczony bulion i gotujemy 15min/100 st/obr.1. Dodajemy oliwę z oliwek, serki i sok z cytryny i miksujemy 30sek zwiększając obroty do 10. Smacznego 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze