 
                                            
                                     
                                     
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                45min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     8 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Kruche ciasto
- 2 jajka
- 100 g masła, twardego/kawałki
- 200 g mąki, pszennej
- 1 szczypty soli
Zalewa
- 250 g mleka
- 4 jajka
- koperek
- sól
- pieprz biały
Farsz
- 180 g świeżego łososia, pokrojonego w cieniutkie plasteki
- 100 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół
- 100 g sera feta, pokrojonego w kosteczkę
- 50 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  dodać wszystkie składniki na KRUCHE CIASTO - 30 s. "Blokada naczynia miksującego"  dodać wszystkie składniki na KRUCHE CIASTO - 30 s. "Ciasto" . "Ciasto" .
 Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 30 min.
 Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować i ułożyć na wyłożonej pergaminem formie do tart (moja ma 29 cm). Podziurkować widelcem, położyć na górę kawałek papieru, wysypać na niego fasolę, groch lub coś innego ciężkiego - piec w temp. 180 st.C - 15 min. Po upieczeniu zdjąć pergamin z "obciążnikiem" 
 Przygotować skadniki na FARSZ.
 Przygotować ZALEWĘ:
 Wszystkie składniki ZALEWY włożyć do "Blokada naczynia miksującego"  - 30 s., obr. 5. "Blokada naczynia miksującego"  - 30 s., obr. 5.
 Na lekko ostudzone ciasto wyłożyć składniki FARSZU, zalać ZALEWĄ.
 Piec ok. 30-35 min. w temp. 180 st.
 Smacznego 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Wyszło, że aż palce lizać!!!