 
                                            
                                    Składniki
Ciasto
- 1/2 kostki masła
- 160 gramów oleju
- 2 łyżeczki soli
- 650 gramów mąki
- 1 łyżeczki cukru
- 40 gramów drożdży świeżych
- 320 gramów mleka 3,2%
- 4 ząbki czosnku
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Czosnek rozdrobnić obr.5 ok. 5 sek. Dodać masło, wymieszać do połączenia się składników, przełożyć do innego naczynia. - Drożdże,mleko, cukier wymieszać obr.2, temp.37st., 2min. Dodać resztę składników, 3min.  "Ciasto" . Ciasto podzielić na 4 części i pozostawić do wyrośnięcia. Rozwałkować na prostokąty, posmarować masłem czosnkowym, zwinąć w rulon i pokroić na trójkąty. Piec w temp 200st, do zarumienienia. "Ciasto" . Ciasto podzielić na 4 części i pozostawić do wyrośnięcia. Rozwałkować na prostokąty, posmarować masłem czosnkowym, zwinąć w rulon i pokroić na trójkąty. Piec w temp 200st, do zarumienienia.
Porady
Najlepiej piec na papierze do pieczenia. Można użyć termoobiegu.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Rewelacja! Robiłam już kilka razy.
Jutro będzie próba
juz wstawilam do sprobowania wyglada to bardzo apetycznie
Bardzo smaczne i szybkie. Ja przed zwinięciem jeszcze posypałam część ziołami, część czarnuszką
Zdjęcia wreszcie jest Pozdrawiam i życzę smacznego
 Pozdrawiam i życzę smacznego 
Bardzo dobre,robiłam już kilka razy.Polecam
Bardzo dobre bułeczki
Jutro do wypróbowania
Pyszne. Robiłam dziś też w wersji na słodko. Rozwałkowane ciasto posmarować miękkim masłem posypać cukrem i cynamonem i postepować dalej jak w przepisie.Pozdrawiam.
Zdjęcia wreszcie jest Pzodrawiam i życzę smacznego
 Pzodrawiam i życzę smacznego 