

Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 2 szkl. mąki tortowej typ 450
- 1 jajko
- 3/4 szkl. cukru
- 3 czubate łyżki miodu
- 1 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka sody
- 25 g drożdży
- 25-40 gmiękkiego masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
wszystkie składniki wyrobić w
"Blokada naczynia miksującego" 2 min/
"Ciasto"
rozwałkowywać ciasto na placki i wycinać dowolne kształty
piec 12 - 15 min, w 170 st aż do zbrązowienia.
dodatkowo można oblać glazurą czekoladową lub polukrować
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pierniki robilam z maki orkiszowej typu 700, ciasto wyszlo rzadkie wiec juz na stolnicy dosypywalam make. Pierniki wyszly b.dobre
Dziekuje za przepis 
pierniki są super

jak pisałam wcześniej pierniki były robione rok wcześniej i niestety nie mam pamięci doskonałej aby pamiętać czy były problemy z ciastem. a w przepisie podałam jedynie więcej miodu i zmieniłam dag na g!!! jak sama sugerowałaś, więc nie wiem co jest dla Ciebie dalej problemem. specjalnie również upiekłam pierniki aby dokładnie wszystko sprawdzić i dałam ich zdjęcie i jeszcze coś nie tak?!!! zamiast pretensji proszę się podzielić własnymi spostrzeżeniami i sposobami rozwiązania problemu jaki u Ciebie wystąpił a nie wszystko tylko na nie. i jeszcze jedno!! jakoś nie zauważyłam, żebyś Ty podzieliła się choć jednym przepisem!!! najpierw zacznij wymagać od siebie a nie od innych
postaram się jak najszybciej wykonać przepis ponownie i napiszę spostrzeżenia.
przepis poprawiony. konsystencja ciasta może zależna od rodzaju i typu mąki. jeśli wychodzi za sypkie to trzeba dodać więcej masła, jeśli mają być bardziej kruche bądź więcej miodu. Przepis jest sprawdzony bo robiłam je na poprzednie święta, a w tym roku jeszcze za wcześnie na pierniki więc i dlatego zdjęcie oryginalnych pierników toruńskich.
przepis- to totalna klapa.Nie polecam . Ciasto jest sypkie po wyrobieniu więc sądzę,że powinnaś sprawdzić jeszcze raz składniki i proporcje ponieważ na pewno powinny być inne.Ponadto zamieszczając przepis do TM należy podawać wagę w g a nie w dkg - to znacznie ułatwia pracę .Te pierniczki w niczym nie przypominają "toruńskich" - a zamieszczone zdjęcie na pewno nie przedstawia pierniczków z tego przepisu.