 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 15min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
- TM 5
- TM 31
opublikowany: 25/10/20
                            
                zmieniono dnia: 25/10/20
                    Składniki
Tarta owsiana z karmelizowanymi jabłkami
ciasto:
- 180 g Płatki owsiane
- 100 g masło
- 60 g Miód
- 1 szczypty sól
- 1/3 łyżeczki Soda oczyszczona
- 1 łyżki sok z cytryny
jabłka prażone
- 1 łyżeczki cynamon, mielony
- 2 łyżki płatki migdałów
- 0.5 litra prażonych jabłek
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1) płatki owsiane zmielić na mąke  "Blokada naczynia miksującego"  obroty 7/10s, opróżnić "Blokada naczynia miksującego"  obroty 7/10s, opróżnić "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego"
 2) Do "Blokada naczynia miksującego"  wrzucić masło, roztopić obroty 3/2.30min, 80st. "Blokada naczynia miksującego"  wrzucić masło, roztopić obroty 3/2.30min, 80st.
 3) Do masła dodać miód, sól, sodę, sok z cytryny oraz zmielone płatki owsiane
 4) Wyrobić "Ciasto"  2min "Ciasto"  2min
 5) Wstawić do lodówki na ok. 30min do lekkiego stężenia; następnie wcisnąć na blaszkę do tarty (u mnie 22cm), nakłuć widelcem; mozna obciażyć fasolkami; piec 20min/180 stopni.
 6) Poczekać aż ciasto ostygnie, wyłożyć na wierzch jabłka, posypać cynamonem i uprażonymi płatkami migdałów.
 Smacznego.
ciasto
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze