 
                                            
                                    Składniki
DODATKI
- 8 czubatych łyżeczek świeżej żurawiny
- 2 czubate łyżki płatków migdałów
MASA MASCARPONE
- 200 g mascarpone
- 1 opakowania śmietanki 30%
KREM GANACHE
- 200 g CZEKOLADY 70%
- 1 opakowania śmietanki 30%
BEZA
- 10 białek
- 1 łyżek octu
- 1 łyżek mąki ziemniaczanej
- 440 G cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- CUKIER MIELIMY NA PYŁ - 5 SEK./OBR/5 
- JAJKA MYJEMY, ODDZIELAMY BIAŁKA OD ŻÓŁTEK. - BIAŁKA UBIJAMY 7-8 MINT/OBR. 4 STOPNIOWO DODAJĄC CAŁY CUKIER. - PIANA POWINNA BYĆ DOBRZE UBITA, SZTYWNA, LŚNIĄCA 
- CZEKOLADĘ SIEKAMY - 5 SEK./OBR.5 - PRZEKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO - ŚMIETANĘ ZAGOTOWUJEMY - ZALEWAMY CZEKOLADĘ, ZOSTAWIAMY NA 5 MINUT. - PO TYM CZASIE MIESZAMY CAŁOŚĆ SZYBKO I ENERGICZNIE, POWSTANIE KREM. 
- ŚMIETANĘ UBIJAMY NA SZTYWNO - ZAKŁADAMY MOTYLEK, WLEWAMY ŚMIETANĘ I UBIJAMY PRZEZ 1 MINUTĘ-OBR. 4 - DODAJEMY MASCARPONE, MIESZAMY MINUTĘ - OBRÓT4 
- NA PIERWSZY UPIECZONY BLAT BEZY NAKŁADAMY MASĘ MASCARPONOWĄ ORAZ POŁOWĘ ŻURAWINY. NA TO UKŁADAMY DRUGI UPIECZONY BLAT BEZOWY. PONOWNIE NAKŁADAMY MASĘ MASCARPONOWĄ I ZURAWINĘ. CAŁOŚĆ POLEWAMY CZEKOLADOWYM KREMEM I OZDBIAMY ZRUMIENIONYMI NA PATELNI MIGDAŁAMI. 
BEZA
KREM GANACHE
KREM MASCARPONE
WYKOŃCZENIE TORTU BEZOWEGO
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
wyglada niesamowicie, bede probowac ale potrzebuje kilka wskazowek
- w czym pieczemy beze w tortownicy i potem przekrawamy czy jak? jaka temperatura i jak dlugo ? nigdy nie pieklam bezy
wyglada super i napewno go zrobię