 
                                            
                                     
                                    Składniki
Ciasto
- 250 g mąki bezglutenowej np. Schar
- 120 g masła miękkiego
- 1 jajko kurze
- 50 g cukru
Jabłka
- 1ooo g jabłek
- 2 łyżeczki cynamonu
- opakowanie cukru waniliowego, lub cukier wykonany w TM
- 120 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto weług podanej kolejności, wymieszać 40s/obr.5. 2/3 ciasta chłodzić dwie godziny w lodówce, 1/3 włożyć do zamrażalnika. - 2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka, rozdrobnić 4-5s./obr.4 - 3. Założyć motylek. Do naczynia miksującego włozyć jabłka, dodac cynamon i cukier. Poddusić 8 min/80°C/obr. 2. - 4. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłozyć nim blachę, posypać bułka tartą, wyłożyć równomiernia jabłka. Pozostałą część ciasta wyjąć z zamrażarki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać ciasto. - 5. Piec ok. 50-60 min w temperature 180°C 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Na blaszkę o jakich wymiarach są te proporcje?
Ciasto przepyszne! Kilkakrotnie już ją piekłam w wersji z mąką tortową - jako zamiennik bezglutenowej i wychodzi wspaniale!
Polecam bardzo szybka i smaczna szarlotka!
Ciasto wyszło przepyszne. Polecam wszystkim, ale szczególnie osobom, które są na szczególnej diecie bezglutenowej.