Czas przygotowania
                                1h 3min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 3min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     12 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
 
opublikowany: 24/01/13
                            
                zmieniono dnia: 25/08/17
                    Składniki
Sernik
- 50 g masła miękkiego
 - 240 g cukru bialego
 - 6 jaj kurzych
 - 1000 g twarogu, najlepszy na kg.
 - 50 g mąki ziemniaczanej
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPorady
Najsmaczniejszy wychodzi z sera od gospodarza ![]()
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        

                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
edytka_33: z tradycyjnego sera w kostce wychodzi dość twardy i zbity sernik. Lepszy jest z sera z wiaderka, testowałam wiele i za każdym wychodzi pyszny.
196 kcal/100g
Białko 13,5g
Tłuszcz 7,2
Węglowodany 14,3
Zrobiłem, zmodyfikowałem mąkę- zamiast niej dodałem dwa budynie waniliowe. Ser z wiaderka mielony- i wyszedł sernik palce lizac!
ZAKRĘCONAPOZYTYWNIE:Robie zawsze zgodnie z tym komentarzem
 wychodzi pyszny !
            
Serniczek rewelka. Piekłam jednak 90 min z termoobiegiem, dodałam sernix zamiast maki ziemniaczanej i ubiłam pianę z białek i dodałam ja na końiec lekko mieszając
 Goście zadowoleni, a blacha pusta -
 polecam
            
Właśnie się upiekł i stygnie w zamkniętym piekarniku
 Narazie wygląda super, ciekawe jak smakuje -
            
Bardzo dobry przepis, piekłam 1h 20 min
            
Nie smarujemy boków tortownicy,blachy na sernik
Zawsze wychodzi... ja nic nie zmieniałam... owszem zawsze rośnie i opada. W smaku śmietankowy i nie jest zbity. Robiłam rownież w opcji na herbatnikach
 polecam i dziękuję
            
Bardzo szybki i bardzo dobry sernik.
Zmiany jakie wprowadziłam to :
1.Zmniejszyłam ilości :
cukru do 180g ,
mąki ziemniaczanej do 40 g.
2.Dodałam jedno opakowanie budyniu waniliowego.
3.żółtka dodawałam stopniowo w trakcie miksowania. Z białek ubiłam pianę i dodałam na koniec , lekko mieszając całą masę.
Piekłam 1,5 godziny w 170 stopniach. Po upieczeniu pozostawiłam sernik w piekarniku na ok. 15 min.
Wyszedł pyszny!!!!!