 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     8 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Jabłecznik biszkoptowy (bezglutenowy)
- 4 jajka
- 50 gramów cukru
- 70 gramów oleju
- 80 gramów skrobi ziemniaczanej
- 40 gramów mąki ryżowej, białej
- 40 gramów mąki kukurydzianej
- proszku do pieczenia, 1 łyżeczka
- prażone jabłka
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Upraż jabłka (1-1,5 kg) według przepisu na jabłka prażone z przepisowni.
- 2. Uprażone jabłka przełóż do miski. Umyj i wysusz naczynie miksujące.
- 3. Na pokrywę naczynia miksującego połóż miskę i odważ 80 g skrobi ziemniaczanej, 40 g mąki ryżowej i 40 g kukurydzianej.
- 4. Miskę z mąkami odstaw i przesiej przez sitko.
- 5. Odważ 70 g oleju.
- 6. Nagrzej piekarnik 170 st. góra-dół.
- 7. Do naczynia miksującego włóż motylek. Wbij 4 jajka i dodaj 50 g cukru. Masę jajeczną ubijaj 9 min./obr.4. W 8 minucie wlej powoli olej w trakcie ubijania.
- 8. Do ubitej masy jajecznej dodaj przesiane mąki oraz 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Wymieszaj delikatnie kopystką.
- 9. Do wyłożonej papierem tortownicy (śred.20-22 cm) wlej połowę ciasta. Wstaw do piekarnika na 15-20 min.
- 10. Do uprażonych, wystudzonych jabłek dodaj 3 łyżki mąki ryżowej. Wymieszaj.
- 11. Na upieczony spód wyłóż wszystkie jabłka a następnie wylej pozostałą część ciasta.
- 12. Piecz 35-40 min. Ciasto krój ostudzone.
Jabłecznik biszkoptowy - bezglutenowy (przepis z Rybka bezglutenowa - blog)
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze