 
    
            Składniki
ciasto
- 250 g margaryny lub masła
- 250 g mąki pszennej
- 250 g cukru
- 5 jajek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- cukier utrzeć z margaryną (lub masłem) obr 4 - 30 sek, - dodać mąkę z proszkiem wymieszać obr 4 - 30 sek , - dalej mieszając dodawać jajka po jednym aż masa uzyska jednolitą masę. - wylać ciasto na blache wyłożoną papierem posypać po wierzchu owocami pasują (śliwki, rabarbar, ananas lub mango) nie wciskać owoców w ciasto. - piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni celciusza 30-45 min ( najlepiej sprawdzić patyczkiem kiedy ciasto nabierze lekko brązowej barwy) 
ciasto
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Z opisu bardzo proste i tak się robi. Dodałam rabarbar. Domownikom i mnie smakuje. Polecam do wypróbowania.
Szkoda, że nie ma zdjęcia tego przepisu Wypróbuję z rabarbarem.
  Wypróbuję z rabarbarem.   
  
Kochana, ciasto nie 5 minutowe bo musi się upiec przez 30-45 min (sama to piszesz). Tym nie mniej dodaję do wypróbowania bo ciekawy to przepis. 
 
I to ciacho dodaje do wyprobowania. Wiem wszystko co mam robic. Dziekuje i pozdrawiam