thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 07/06/12
zmieniono dnia: 08/06/12

Składniki

6 porcji

  • 350 g bakłażany
  • pół łyżeczki soli
  • 10 g soku z cytryny
  • 25 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 170 g pomidorów
  • pół łyżeczki pieprzu
  • pół łyżeczki zmielonego kminku
  • pół łyżeczki słodkiehj papryki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 gałązki pietruszki natki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Bakłażana pokroić wzdłuż na ćwiartki, ćwiartki pociąć na 1 cm  plastry. Włożyć do miski , dodać sól, po 10 minutach bakłażana umyć pod bieżącą wodą i pokropić cytryną. Dokładnie wymieszać. Włożyć do koszyczka i pozostawić do ocieknięcia 30 minut. Później dobrze odcisnąć.
    2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek i rozdrobnić 5 s/obr. 5
    3. Dodać pomidory, rozdrobnić 3 s/obr.6
    4. doda bakłażana, przyprawy, oliwę i koncentrat pomidorowy. Gotować 15 minut Varoma/obr. 2 Zamiast miarki na pokrywę naczynia nałożyć koszyczek.
    5. Dodać pietruszkę, nałożyć miarkę i wymieszać 30 s/obr 2.
    Wyłożyć tapenadę do miski, wystudzić. Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tapenada z bakłażana

Wydrukuj:

Komentarze