
Składniki
- 350 gramów selera bulwiastego
- 150 gramów marchewki
- 800 gramów kopru włoskiego
- 50 gramów rodzynek
- 20 gramów orzechow wloskich
- olej z oliwek, ile trzeba
- sok z cytryny do smaku
- sól, pieprz do smaku
- szczypta cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc seler w kawalkach (oczyszczony): 15sek / obr 4, przelozyc do miski / salaterki. Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc koper, po polowie, po 400g: 10sek / obr 4 - powtòrzyc z druga polowa, przelozyc do selera. Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc marchew, w kawalkach: 3-4 sek / obr 5, dodac do selera i kopru. Do miski z warzywami dodac rodzynki, orzechy polamane rekoma, doprawic olejem, cukrem, sola, pieprzem i sokiem z cytryny.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Koper wloski jest leciutenko anyzowy, zgadza sie. Nie za mocno, jest delikatny i kalorii posiada naprawde niewiele. Ja nie lubie anyzu, ale koper wloski tak
Jest zdrowy, dietetyczny, troche moczopedny i ma jeszcze wiele dobrych wlasciwosci. Teraz jest sezon, prawda Kamciu
Zima to wlasnie sezon na koper
Spròbowac nalezy dziewczyny, chocby po to, by zobaczyc jaki ma smak, i czy Wam podejdzie
Na diety jest super
Buziaki 
Ps. do suròwki polecam albo kluseczki alà kopytka, albo mòj prawie ostatni przepis na nalesnikowa lasagne
Z tego co wiem to koper włoski ma anyżkowy smak.
Będę musiała wypróbować przepis na suróweczkę, bo jeszcze nigdy go nie jadłam. A teraz jest chyba sezon na to warzywo. Jest teraz dostępny w naszych sklepach.
Dziękuję za przepis i pozdrawiam!!!