 
    
            Czas przygotowania
                                25min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     25 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
omlet
- 1 opakowania szpinak mrożony
- 4-5 ząbków czosnku
- 20 gramów masła
- 2-3 łyżki mąki pszennej
- 4 jajka
- przyprawy do ryb, sól, pieprz, estragon, kolendra,itp
masa serowa
- 400 gramów twarogu, typ w zależności od upodobań
- 50-80 gramów jogurtu lub śmietany, ilość zależy od typu sera
- 4-5 ząbków czosnku
- przyprawy do ryb, sól, biały pieprz
- 100-150 gramów łososia wędzonego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- - czosnek rozdrobnić - czas 8s / obr. 7, przełożyć połowę do miseczki
- - do pozostałej części dodać ser, jogurt, przyprawy (sól, biały pieprz) - czas 25 s/ obr.7, przełożyć do miseczki, umyć naczynie
- - szpinak rozdrobnić - czas 15 s/ obr 9
- - dodać masło - czas 20 min. tem. 90stC, obr.2; szpinak wystudzić
- - do zimnego szpinaku dodać żółtko, mąkę, przyprawy, wymieszać - czas 10 s/ obr 4, masę przełożyć do miseczki, naczynie umyć
- - ubić pianę z białek - czas 4 min/obr. 3
- - do ubitej piany dodawać masę szpinakową - obr 3
 
- - przygotowaną masę szpinakową wylać na przygotowaną wcześniej kwadratową płaską blachę (wyposażenie piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić, piec 15 min, tem. 180 stC
- - placek wystudzić, przełożyć na blat lub dużą deskę (papier do pieczenia na górze), delikatnie ściągnąć papier i przekroić na pół
- - na jednym z dłuższych brzegów wyłożyć ser , tak aby powstał pasek szerokości ok. 5 cm, na pasku serowym położyć łososia pociętego w wąskie paski i delikatnie wcisnąć w ser, następnie zwinąć w roladę
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Elu dziękuję za zdjęcia półmisek wygląga przepięknie
 półmisek wygląga przepięknie  
  można zaskoczyć gości taką potrawą
  można zaskoczyć gości taką potrawą  dziewczyny dziękuję Wam za przepisy i komentarze
  dziewczyny dziękuję Wam za przepisy i komentarze   
  
  Super !
   Super ! 
Robię bardzo podobne danie ale w moim notatniku to "Rolada szpinakowa" Zamiast kawałków łososia robię masę serowo-łososiową a dodatkowo w środku układam rząd oliwek
  Zamiast kawałków łososia robię masę serowo-łososiową a dodatkowo w środku układam rząd oliwek 
[[wysiwyg_imageupload:127:]] [[wysiwyg_imageupload:128:]]
Sushi po polsku ciekawa nazwa potrawy lubię takie połączenia składników ,przepis dodany do wypróbowania. Dziękuję za przepis
  lubię takie połączenia składników ,przepis dodany do wypróbowania. Dziękuję za przepis  Szkoda że nie ma zdęcia
  Szkoda że nie ma zdęcia 