 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                12h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                12h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
OPIEKANE ŚLEDZIE W ZALEWIE OCTOWEJ NA ŻÓŁTO
- 500 g śledzi, świeżych ( 6 sztuk beze głów ze skórą)
- 80 g mąki pszennej
- 3 g kurkumy, mielonej
- 1/2 pęczek koperku, świeżego
- 200 g oleju, do smażenia
- 100 g ogórek konserwowy, pokrojony w ćwiartki
- sól, do doprawienia śledzi
- pieprz, do doprawienia śledzi
- 100 g papryki, świeżej pokrojone
- 150 g cebuli obranej, pokrojonej w krążki
- 2 jajka
ZALEWA
- 600 g wody
- 200 g octu 10%
- 150 g cukru
- 40 g soli
- 6 liści laurowych
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 10 ziaren ziela angielskiego
- 1/4 łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 1/2 pęczka koperku, świeżego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Załanczmy Thermomix 10s./obr.10 w tym czasie przez otwór w pokrywie naczynia miksujacego wrzucamy koperek . Za pomocą kopystki zgarniamy na dno naczynia.
 2.Do naczynia z koperkiem dodajemy mąke ,kurkumę, 2 szczypty pieprzu i 2 szczypty soli mieszamy 10 s./obr.3
 3.śledzie przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w jajku i w przygotowanej mące z koperkiem. Śledzie i cebule smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru.Przekładamy do głębszego naczynia lub słoików w których będą sie marynować.
 4.Na śledzie układamy ogórki, papryke oraz koperek.Całość odstawiamy na bok.
- 1.Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki na zalewe i gotujemy 10min./obr.1 
 2.Gorącą zalewą zalewamy wcześniej przygotowane śledzie .Pozostwiamy do wystudzenia po czym wkładamy do lodówki na mimimum 12godzin
ŚLEDZIE
ZALEWA
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bardzo dobre śledziki.
Zalewe gotujemy 10min./100°C/obr.1