 
                                            
                                    Składniki
naggutsy
- 110 g brokułów, różyczek
- 1 mała marchewka, pokrojona na kawałki
- 1 cebula, obrana i pokrojona na kawałki
- 2 ząbki czosnku, małe, obrane
- sól i pieprz do smaku
- 500 g piersi kurczaka, pokrojonych na kawałki
- 3 kromki suchego chleba, lub bułka tarta
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu 
- 1. Rozgrzać piekarnik do 180st. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. - 2. Wrzucić suchy chleb do miski. Miksować na obr. 7 do uzyskania pożądanego rozdrobnienia. Przełożyć do innego naczynia. - 3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek, brokuły, marchewkę. - 4. Miksować 5 sek./obr. 7. Za pomocą kopystki zgarnąć składniki ze ścianek naczynia. - 5. Do naczynia miksującego dodać kawalki kurczaka. - 6. Miksować do połączenia skladników 5-10 sek./obr. 7 - 7. Uformować 18 małych nuggetsów i obtoczyć w bułce tartej, spłaszczając je. - 8. Ułożyć nuggetsy na blasze do pieczenia (na papierze) - 9. Piec 30 min, obrócić po 15 min na drugą stronę. 
Porady
Można użyć mięsa z udka kurczaka, żeby mieć pewność, że nuggetsy nie będą za suche.
Przepis pochodzi ze strony: //www.trtlmt.com.au/chicken-broccoli-nuggets/
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Ja nie optaczam nuggestów w bułce tartej, do masy dodaję 2 lyżki bułki tartej, formuję małe kotleciki i piekę w piekarniku, pychotka
Dobre, choć po pieczeniu w piekarniku dość twarde. No i panierowanie w bułce tartej chyba niepotrzebne do piekarnika... Następnym razem usmażę je na głębokim tłuszczu tak jak klasyczne nuggetsy i podam z sosem serowym - powinien się dobrze komponować z brokułem. Polecam.
Mam pytanie...
Ile trzeba wsypać tej bułki tartej jeśli nie chleb w kromkach?Z góry dziękuję za radęNuggesty zrobione i już zjedzone Pychotka i samo zdrowie
 Pychotka i samo zdrowie  Dziękuję za przepis i pozdrawiam
 Dziękuję za przepis i pozdrawiam  a przepis polecam nie tylko tym, którzy są na diecie
 a przepis polecam nie tylko tym, którzy są na diecie  
 