
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
--
Składniki
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 cebula
- 40 gramów oleju z oliwek
- 50 gramów suszonych prawdziwkòw namoczonych uprzednio w wodzie przez 30 min
- 350 gramów ryzu na risotto (czas got. 13-15min)
- 100 gramów bialego wina wytrawnego
- 900 gramów wrzącej wody
- 1 łyżek kostki rosolowej grzybowej TM
- pieprz, sól do smaku
- 20 gramów miekkiego masla lub margaryny
- 40 gramów tartego parmezanu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Rozdrobnic pietruszke: 3sek / obr 7, odlozyc na bok. Do naczynia wlozyc cebule: 3sek / obr 5. Dodac olej, grzyby (wycisniete), podsmazyc: 3min / 100° /
"Obroty wsteczne" / obr 1. Dodac ryz i wino: 3min / 100°
"Obroty wsteczne" / obr 1, bez miarki. Dodac wode i kostke, doprawic sola, gotowac bez miarki: 13-15min / 100° /
"Obroty wsteczne" / obr 1. Na koncu dodac pietruszke, maslo i parmezan, wymieszac kilka sek
"Obroty wsteczne" .
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Czy 50 g suszonych prawdziwków to waga suchych czy PO namoczeniu i odsączeniu ?
Bardzo dobry przepis. Mozna zamienić spokojnie na pieczarki i zwiekszyć ich ilość.
Bardzo dobry przepis. My dodalismy zamiast suszonych grzybow dzikie pieczarki
i do tego usmazona wolowinke
. Pozdrawiamy 
Polecam Alu
Daj znac czy smakowalo
A tak na marginesie, to spojrzalam na przepis i ze zgroza zobaczylam, ze znowu wyskoczyla ta diabelska maslanka
Ma byc maslo lub margaryna. Juz poprawilam. Wyskakuja sobie czasem same inne nazwy
Pozdrawiam

Nie wiem o co chodzi, Gabrysiu :O :O :O Pogubilam sie :O :O :O Ale risotto jest pycha
Polecam
Buziaczki kochanie

Już mam pomysł na jutrzejszy obiad - dziękuję
Dzięki Veroniczko. Nie wiedziałam, że ten przepis zamieściłaś juz dawno. Toż to właśnie zupełnie podobne risotto, lecz ze świeżych grzybów, stało się specjalnością restauracji "uzdrawianej" przez Magdę Gessler w Poznaniu. :O
Dodałam do ulubionych. 
Pyszności